7. Jóga és meditáció

Jóga, meditáció és buddhista filozófia, amely a fentiek mellett a lelket is táplálja. Minden falunak van buddhista temploma, amely mindenki számára látogatható. El lehet tölteni néhány órát, kiváló hely meditálásra, elmélyedésre, a Dharma tanulmányozására. Az óceánparti hotelek strandján ógázni is van lehetőség. 


buddhax8.  Derü

Az itt élő emberek mosolya, szolgálatkészsége az, ami megédesíti a mindennapokat és könnyebbé teszi az utazást. Vigyázat, a mosoly nagyon ragadós, egy idő után nem tudsz nem visszamosolyogni. „Egy mosoly, melyet kéretlenül, önzetlenül adnak, megváltoztathatja a napodat. Akár az egész életedet is”   Ara Rauch.


derű


9. Tiszta életenergiák

Sri Lanka rendkívüli, stresszmentes energiája, ahol egyszerűen nem tudsz nem jól lenni. A szigetnek különleges rezgése van, nyugalomba helyezi és abban meg is tartja az élőlényeket, dolgokat. Az emberek kedvesen reagálnak, higgadtan oldják meg a problémákat. A kocsiúton fekvő kutyusok pár centire fekszenek az érkező autók kerekeitől, mégis sokszor mozdulatlanul, sőt, fel sem ébredve fekszenek tovább. Aki eltölt itt pár napot, elindul benne is egy fajta megnyugvás, lelassulás, melyet érdemes arra

használni, hogy megadjuk testünknek, lelkünknek, szívünknek azt a fajta harmóniát és stresszmentességet, amit megérdemel.


iskola


10. Higiénia

Ügyfélmosdók a közértekben. Ázsiában ez extra fontos egy utazó számára, így jó, ha tudjátok, hogy minden közértben van ingyenes ügyfélmosdó. Ha nincs kiírva, akkor a személyzetnél kell érdeklődni.


Szerző&fotók:  Smidtné Horváth Zsuzsanna és Smidt Tamás - Magyarok Sri Lankán