Görögország a világ egyik legkedveltebb turistacélpontja, cikkünkben összeszedtünk 10 olyan tengerpartot amit mindenkinek látni kellene

  A görög tengerpart azért is csodálatos, mert egy hazánknál alig nagyobb országnak a világ 11. legnagyobb egybefüggő partszakasza van. Ennek köszönhetően bővelkedik Kék Zászlós strandokban és kecskék uralta eldugott partokban, mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt. 


1 Mykonos Tripadvisor750

fotó: pixabay


Lássuk a 10 kihagyhatatlan görög tengerpartot:

  • A mykonoszi Super Paradise Beachre a kristálytiszta víz és a világos homok jellemző.  A part mellett hosszan üdülőövezet nyúlik el, rengeteg több csillagos szállodával. A közeli öböl már a szárazföldről is elképesztő látványt nyújt, nemhogy a vízből.
  • Skiatos strandja, a Lalaria Beach smaragdvízzel rendelkezik és a szárazföldből kinyúló ősöreg sziklákat a fehér kavicsokat fogják közre. A káprázatos sziklákat csónakokkal lehet megközelíteni.

 2 Cara Foto Lalaria750


  A Sarakiniko Beach a vulkanikus sziklák által nyújtott lehengerlő látványra épít Milos szigetén. A kőzet úgy néz ki, mint a finom kréta, amit a természeti erők formáltak ilyenné. A turisták között kedvelt elfoglaltság az is, hogy különböző érdekes alakzatokat látnak bele a sziklákba, majd az erről készült okfejtésüket a közösségi médián osztják meg.

  • A Naoussa-öbölben elterülő Kolymbithres Beach Paros szigetének egyik ékköve. A víz már önmagában is  páratlan látványt nyújt és ehhez még hozzátesz a szürkés sziklák között megbújó madarak látképe.

3 Josef Skacel Kolymbithres750

 fotó: Josef Skacel
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.