6. Ókori emlékek nyomában
Amikor valaki Szicíliába utazik, nem is számít rá, hogy talán a legjobban megőrzött görög romokkal fog találkozni. A csodálatos taorminai ókori görög színházból az Etnára és a tengerre nyílik festőien szép kilátás. A római mozaikok legnagyobb gyűjteményét a Villa Romana del Casale őrzi a Piazza Armerina téren, ahol megcsodálhatjuk a győztes híres koronázási mozaikját.

taormina


7. Az Etna vulkán
Az EtnacFöldünk  egyik legaktívabb és Európa legmagasabb vulkánja. A vulkán négy kráteri zónával  rendelkezik, ahová a turisták is kirándulhatnak a nyári hónapokban, de kiváló a téli sportokhoz is.  Valódi síterepeket építettek ki az Etna északi és déli oldalán. Ha a túrázás vagy a síelés esetleg nem jöhetszóba,  szamár- vagy lovas túrák is rendelkezésre állnak a magasság leküzdéséhez! 

palermo


8. Palermo a főváros
Szicília fővárosa, Palermo gazdag gyűjtőhelye a különféle turisztikai attrakcióknak a piacoktól egészen a történelmi székesegyházakig. A Ballarò és a Capo a város népszerű piacai - az ínyencek  számára szinte kötelező feladat a meglátogatásuk. A Palazzo dei Normanni a  Palatinus-kápolnának ad otthont, amely állítólag Palermo legszebb bizánci kápolnája.

 siracusa9. Siracusa
Siracusa egy tengerparti város, ahol a Neapolis Régészeti Parkot találjuk. Neapolis  magában foglal egy  római amfiteátrumot, görög színházat és egy régi mészkőbányát is, amelyet régen Dionüszosz fülének is neveznek. A Riserva Naturale Orientata Cavagrande del Cassibile látványos természetvédelmi terület  pedig első osztályú lehetőséget  biztosít nekünk az úszásra és egy jó piknikezésre.

savoca


10. Savoca
A savoca-i Bar Vitelli ikonikus filmes helyszín  a mozirajongók számára, ahol a Keresztapa című film 2. része is játszódott. A film esküvői jelenetét Chiesa di Santa Lucia előtt forgatták, a násznép itt haladt át a városon. Savoca szépsége azokat is elbűvöli, akik nem látták a filmat, vagy nem kedvelik ezt a műfajt.

 Szicíliában akár több hetet is tartalmasan el tudunk tölteni, így ezt az összeállítást is csupán kedvcsinálónak szántuk ! 


 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.