Spanyolország nemrégiben 2023 decemberéig meghosszabbította ingyenes vonatozási programját, amit eredetileg csak 2022 december 31-ig  hirdettek meg a rövid és a közepes távolságú utazásokra. Az akció amellett, hogy bolygóbarát kezdeményezés, segíti olcsón felfedezni Spanyolország legszebb látnivalóit.

  Spanyolország pénzügyminisztere, María Jesús Montero  bejelentette, hogy 700 millió eurót biztosítanak  az ingyenes vasúti jegy programjuk 2023 végéig történő hosszabbításához, amit igyekeznek kiemelt politikai programként  a következő időszakokban is fenntartani.    A projekt célja, hogy  a tömegközlekedés segítségével jelentősen csökkentsék  a szén-dioxid-kibocsátást.  Emellett a spanyol pénzügyminiszter hozzátette, hogy az ingyenes utazás már eddig  is sokaknak lehetővé tette, hogy  letegyék az autójukat és inkább vonattal utazzanak.


 barcelona vasút


   Az ingyenes vasúti  program  a Renfe vasúti társaság által üzemeltetett rövid és középtávú vonatos utazásokra vonatkozik. Minden ország állampolgárai igénybe tudják venni.   Az ingyenes vonatjegyek másik célja, hogy csökkenjenek  a megélhetési költségek Spanyolországban. Bár maguk a vonatjegyek teljesen ingyenesek, az akció igénybevételéhez 10 vagy 20 euró kauciót kell befizetni és a többszöri utazásos kombijegyekre érvényes.


 cadiz vasút

  Az ingyenes akció  a Renfe valamennyi elővárosi vonatára (Cercanías és Rodalies) és a 300 km-nél rövidebb utakra szóló középtávú regionális vonalakra (Media Distancia útvonalai) érvényes. A 100 százalékos kedvezményt csak a többutas kombi jegyekre  vehető igénybe, egyes utszakaszokra szóló jegyekre nem. Az  távolsági vonatokra és a más társaságok által üzemeltetett vonatokra nem terjed ki az akció.

Ez az  ingyenes vonatozás  jó lehetőség turistáknak olyan városok között, mint például Barcelona és Sevilla vagy Madrid és Bilbao.

   Az ingyenes vasúti jegyeket az emelkedő kamatlábakból és energiaárakból profitáló bankokra és energia cégekre kivetett különadókból finanszírozza a spanyol állam.


Booking.comTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.