Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  Bekövetkezik, amitől régóta tartottunk. Többé-kevésbé eldöntött tény, hogy Velence 2023-tól megsarcolja a nappali látogatók belépését. Hasonlóan egy szabadtéri múzeumhoz, a turistáknak a jövőben fizetniük kell már a lagúnák városába történő belépésért is.

    A járvány elcsendesülésével Velencében ismét elővették a tömegturizmus megfkezésére készített régi terveket, melyek szerint  2022. július 1.-től már hivatalosan is elindul a városba érkezőktől díjat szedő rendszer. (ezt végül 2023-ra halasztották) Egy online regisztráció, valamint bejárati- és  forgókapuk segítségével fogják korlátozni  a Velencébe érkező napi turisták számát.   A Velencébe érkezőknek egy erre a célra fejlesztett aplikációban előre le kell foglalni a látogatás időpontját, valamint fizetni kell a látogatásért.  A díj összege változó mértékű lesz és a turizmus finanszírozására fordítják. A rendszert már 2019-ben be akarta vezetni a városvezetés, de a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a projektet. 2022 -ben a velencei karnevál idején még tesztüzemmódban működik a rendszerük, majd a tervek szerint nyárra élesben is használni akarják a rendszert. A  megfelelő beléptetőrendszer mellett kamerákat is telepítenek majd és a turisták mobiltelefonjainak helyadataival is figyelni fogják a látogatók mozgását.


velence turistákkal

 


Mik a város céljai az új rendszerrel ?

  A turizmus áldás és átok is egyben a velenceiek életében. Céljuk a napi maximum 100.000-es látogatószám elérése.  Egyfelől  szeretnék megvédeni a város lakóinak életminőségét, ami a sok turista miatt gyakran elviselhetetlen volt az utóbbi években. Másfelől pedig a bevételekből az óváros épületeinek jó állapotban tartását   is a bevételekből  szeretnék finanszírozni. 

 Fizetést csak a kívülről érkező nappali látogatóktól  kérnek majd. A szállodákban éjszakázókra és az ott lakókra az új rendszer nem vonatkozik, mert  a szállásfoglalással már kifizetetik velük ezt a hozzájárulást. 


velence laguna1


Mennyibe fog kerülni a Velencébe látogatás 2022-től?

   A 2022. június 1-jétől bevezetésre kerülő Velencébe való belépésért fizetendő díjak mértéke  naptól függően személyenként 3 és 10 euró között változik. Előre be lehet majd fizetni bankkártyával, Paypallal, de akár banki átutalással is. A látogatás díj a belépés napjától függően fog változni, egy színekkel jelölt  rendszerrel. : A legforgalmasabb, úgynevezett fekete jelzésű  napok, például a hétvégék és a különleges rendezvények napjai lesznek a legdrágábbak, míg a kevésbé frekventált időszakok kevesebbe fognak kerülni. Aki az ellenőrzések  során nem tudja majd  bemutatni a díjfizetési igazolást, azt 450 euróig terjedő pénzbírsággal sújtják a hatóságok.


Booking.com


Információ első kézből:

Szekeres Veronika helyi idegenvezető így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

  A belépőjegy kérdését meg 2019. februárjaban szavaztak meg és most elővették. Mindenesetre nem sarc, nem is kell minden nap fizetni csak egyes kiemelt napokon. A sajtó szenzációhajhászása nem ismer határt. Néhány kommentelőnek pedig azt üzenem, hogy Velence élő és csodálatos város. Annyit tennék még hozzá, hogy nem izgulnék ezen a belèpőjegy dolgon, amíg kidolgozzák a gyakorlati megvalósítást eltelik egy kis idő. Most polemizálnak, mert sokan ellene vannak. 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.