5 csoportba soroltuk az érveinket melyek miatt érdemes elutazni Kefalónia szigetére. Reméljük sikerül inspirációt adni egy jól sikerült nyaraláshoz!

 

1. Kefalónia sziget városai, települései

 

A legtöbb látogató meglátogatja a sziget fővárosát, az Argostolt ahol számos üzlet, kávézó, étterem, múzeum és szálláshely is található. A tengerparti sétányt pálmák szegélyezik.

 

A város bejáratánál érdemes megnézni a Koutavos lagúnáját (természetvédelmi terület) és a lenyűgöző De Bosset hídat.A Fiskardo és az Assos települések régi épületei az 1953-as földrengés előttről származnak, így ideális helyszínek a romantikát keresőknek és a történelem szerelmeseinek. A Fiskardo elegánsabb üdülőhely ami drága jachtokat és luxus hajókat is vonz, míg Assos népszerűségét a velencei kastélynak és bájos öblének köszönheti. Sami komppal közvetlenül összeköttetésben áll a görög szárazfölddel. Érdemes megnézni az ókori akropoliszt, a vízi malmokat , vagy sétálni a kikötőben és élvezni a pezsgő életet és a csodás panorámát!

 

Lixouri város központja egy nyüzsgő tér tele tavernákkal, kávézókkal és büfékkel. Kefalónia második legnagyobb települése, ahol egyesek szerint a legjobb az éjszakai élet! Skala egy népszerű és élénk üdülőhely a dél-keleti parton. Hatalmas, homokos stranddal rendelkezik, ahol jó szállásokkal és vízi sportokkal várják a vendégeket:

 

tradicionális tavernákat, kávézókat és éjszakai klubokat lehet itt találni, de csendesebb részei is vannak.

 

Skala csodálatos római mozaikokkal is büszkélkedhet a város külterületén.


kefalonia szoveg koze

2. Kefalónia strandjai


A sziget változatos partvonalai mentén kristálytiszta a víz. Félreeső öblök, homokos, köves és sziklás strandok váltják egymást. A nagyobb strandokon napernyők és napozóágyak várják a vendégeket.

 

Itt található a világ egyik legszebb strandja is a Myrtos beach.

 

Sok helyen várják vízi sportokkal és hajókirándulásokkal a nyaralókat. Számos gyermekbarát strand is van Kefalónián ahol homokos parttal és sekély, lassan mélyülő mederrel várják a családos utazókat: Lepeda, Saint Thomas és Vatsa.


 Utazási Tipp  
    Utazások, akciók, last minute Kefalónia

3. Helyi ízek


A helyi sajtok közül a feta a stouba és a mizithra a legismertebbek. Érdemes megkóstolni a finom halételeket és a húsos lepényüket is. Keresett termékük az oliva olaj, a mézek és a helyi borok, valamint érdemes megízlelnünk a helyi édes desszerteket is.

 

Ajándékként sokan vásárolnak mézes mandulát üvegekben.

 

4. Program lehetőségek Kefalónián:


Az izgalmasabb programok közé tartozik a helyi barlangászat vagy az ejtőernyőzés, de számtalan érdekes programon lehet részt venni ezen kívül is:

 

lovaglás, szamártúrák, hajókirándulások, horgászat, búvárkodás, kajakozás a partok mentén vagy akár a kishajó bérlés is.

 

Lehet még strandolni, múzeumot látogatni és különféle esti programokon részt venni.

 

 

5. Természeti szépségek: túrázás, felfedezés


A sziget számtalan gyalogosan vagy hajóval elérhető természeti szépséggel vár.

 

Ezek közé tartozik az Jón tengeri régió legmagasabb hegycsúcsa az 1.628 méter

 

magas Ainos hegye vagy a Sami és Poros közé eső vidékek. Sok más helyen is találunk túraútvonalakat. Sokan jönnek ide fotózni vagy madár lesre is.
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.