Sokan szeretnének mindenhova gyerekkel utazni, viszont vannak olyan úti célok, ahová egy három év alatti gyerekkel kevésbé indulnánk el. De mint majdnem minden, ez is könnyedén megoldható egy-két ötletes tippel. Tartsanak velünk!  • 1. Nagy dilemma – mégis hogy lehet a tápszert vagy a tejet felmelegíteni az éjszaka közepén vagy hajnalban olyan szállodákban, ahol bár van mikró, de az például csak az étkezőben használható, ami csak napközben van nyitva? Ilyen helyzetekre van kitalálva a cumisüveg melegítő, ami ha kell felmelegíti a cumisüveget, vagy ha éppen úgy van, akkor melegen tartja.
  • 2. Az összecsukható babakád is nagy találmány, ugyanis könnyen össze lehet pakolni és kis helyen is elfér, emellett pedig a nyaralásokra is érdemes magunkkal hurcolászni. Két lehetséges felhasználást tudunk javasolni: a teraszon, erkélyen meleg időben lehet ebben fürdetni a babát, vagy a tengerparton a biztonságos napernyő alatt tengervizet öntve bele pancsolhat nyugodtan.

8 hasznos tipp ha gyerekkel utazunk 011  • 3. Vigyünk magukkal játékokat! Színes, interaktív könyvek, mágneses játékok, kisautók, babák és plüssök ugyanúgy jó szolgálatot tehetnek utazás közben, vagy éppen a szállodában, két tengerparti kiruccanás között. A telefon odaadását csak legvégső esetben javasoljuk, ugyanis az hosszabb távon több gondot okozhat, mint előnyt. (Bár az tagadhatatlan, hogy az teljesen mértékben leköti)
  • 4. Fürdős játékokat is érdemes beszerezni, ugyanis egy vízi pisztoly, vagy egy vödör, esetleg egy lapát, amivel lehet homokozni, szintén könnyen lekötheti a gyereket. Ezeket be lehet szerezni itthon is, az egyszerűbb és olcsóbb, de például sok hotelben van ajándékbolt, ahol ezeket a helyszínen is meg lehet vásárolni.

 Utazási Tipp  
   

Fedezze fel családjával

a nagyvilágot


  • 5. Karúszó, úszógumi nélkül sehova sem szabad a gyereket engedni. Akkor lesz jó, amikor akkor sem megy be ezek nélkül a vízbe, amikor egyébként már lenne erre lehetősége. A bababőrt védelmező UV szűrős úszóruhák is jó szolgálatot tehetnek, a magas faktorszámmal rendelkező naptej pedig elmaradthatatlan.
  • 6. Újszülöttnél a babakocsi természetes választás, ezeknek a szállítását támogatják is a repülőgépeken, és 3-4 éves korban lévő gyerekeknél sem egy elvetendő ötlet. Az egész napos városnézés fárasztóvá válik nekik is, sok esetben olyannyira, hogy cipelni kell őket. Erre nyújthat alternatívát a kenguru vagy a hordozókendő.
  • 7. Pelenkából sosem elég, ráadásul nehezen kiszámítható, hogy mikor jön rá a gyerekre, vigyünk magunkkal mindenképpen eleget, akár többet is, mint amennyi kell. A reptéren könnyedén meg lehet oldani a pelenkakérdést, a probléma a repülőn lehet, ugyanis az ottani WC-k nem éppen a pelenkázásra lettek kitalálva. Persze ettől függetlenül a szükség itt is nagy úr.
  • 8. A gyerekek szeretik, igénylik a normális felépített, jól megszokott napirendet. Például ha mindennap délután megyünk várost nézni (vagy strandolni), aki nem érdemes nagyon változtatni ezen, ugyanis könnyedén lehet belőle egy hatalmas hiszti, és valljuk be, jogosan. Ha mindennap bizonyos időben mentünk sétálni, miért a negyedik napon változtatunk ezen? Vannak persze rugalmas gyerekek is, fontos, hogy ezt hozzájuk igazítsuk.