Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Ha szeretnéd jobban megismerni Magyarországot, akkor valószínűleg az első dolgod az lesz, hogy különböző úti célokat keresel magadnak. Cikkünk segít, hogy faluk közt megtaláld a 8 legszebbet!

 

Cégénydányád


A falu legnagyobb látványossága a Kölcsey-Kende Kastély, és annak kertje, ami egzotikus növényvilággal rendelkezik. A hely az újkori viszonyokat kívánja felidézni, többek között 19. századi szakácskönyveket és egyéb mindennapi használati tárgyakat ismerhetünk meg testközelből. A települést először 1180-ban említették írásosan, a Kende család 1833-ban építettet ide kúriát. Az épület elején található verset Kölcsey Ferenc direkt ide írta, így ez is felbecsülhetetlen értéket képez. A kastélyt 1958-ban kiáltották ki műemléknek, és azóta fokozottan figyelnek az épségére. 2003-ban a Hortobágyi Nemzeti Park vásárolta meg területet, és 2015-ben nyitotta meg a kastély a(z újonnan felújított) kapuit. Legszebb kastélyok magyarországon

 

cegeny danyad

forrás: cultura.hu


Csaroda


Ennek a falunak a különlegességét az a középkori templom jelenti, amit sokan a legszebb magyarországi templomnak tartanak. Az épületet a „mosolygó szentek templomának” nevezik, mivel egy restaurálás alkalmával sok, addig még számunkra ismeretlen falfestmény került felfedezésre. A templom egyébként román stílusban épült a 13. században, és hazánk keleti részében várja a látogatókat. A hely egyébként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik jelképévé is vált, így különösen nagy tisztelet övezi a vallási épületet a helyiek körében.

 

csaroda


Egerszalók

 

Ez a település a különleges barlanglakások miatt érdekes, és a történelem évszázadai a saját szemünk előtt és a számítógépen is megelevenedhet, mivel a hely sok interaktív programmal várja a látogatókat. A barlanglakások hiába jellegzetességei a falunak, mindössze a 17-18. században kezdték el őket építeni, viszont amikor már voltak ilyen épületek, akkor ugyanúgy előfordult istálló és lakás, mint ilyen módon épült pince. Az írásos források alapján a legtöbb barlanglakás a 19. században volt, összesen 33. Jelenleg 18 van, amik közül vannak olyanok, ahol múzeum működik a második világháború előtti időszakról. Ezekben a mini múzeumi állomásokban korhűen berendezett szobák várják a látogatókat. Egerszaklók rövid története és csodás sódombjai

 

egerszalok barlanglakasok

forrás: blogspot.com


Noszvaj


Itt is épültek barlanglakások, viszont a lakók jóval hamarabb elhagyták az otthonaikat, így mára már Egerszalók mintájára lehetőség volr arra, hogy az így üresen maradt lakásokban lehetőség nyílt egy művésztelep létrehozására. 1997-ben a hely tulajdonosa a Farkaskő Noszvaji Barlang Művésztelep Egyesület lett, akik megbíztak egy tucat művészt és szobrászt, hogy alakítsák át a barlanglakások belsejét úgy, hogy azok romantikus belsővel bírjanak. Természetesen sikerrel jártak, és így egy egészen különleges helyet hoztak létre. A művésztelep rendelkezik egy akusztikus teremmel és egy furcsa fülkékkel teli teremmel, ahol minden hanghatás megzengeti az egész helyet, így egy páratlan hanghatás részei lehetnek az ott lévő emberek.

 

noszvaj

forrás: wikimedia.org


Palóznak


A Balaton menti falvak önmagukban is elég népszerűek, de ez megspékelve régi épületekkel és különleges borokkal, még több látogatót vonz maga után. A település első írásos említése 970-ben történt, egy adománylevélben. A faluban alacsony a lélekszám, de az összes itt élő ember hagyományőrző, így az épületek többsége kifogástalan állapotban van. A hely két fő bevételi forrása a turizmus és a borászat, ráadásul a vidék otthont ad csomó gyümölcsnek is. Látnivaló még a gótikus templom, a Diószegi-ház és a Pongrácz-kastély is. A balaton legjobb szabadstrandjai

 

paloznak

forrás: wikimedia.org


Vácrátót


A helyi botanikus kert 13 000 növényfajjal büszkélkedhet, így a növényvilág kedvelőinek és a tanulni vágyóknak is egyaránt sok lehetőséget kínálhat a falu. Mivel hatalmas területen fekszik a komplexum, minden hónapban más és más helyszíneket járhatnak be a látogatók. A botanikus kert egészen hatalmas, 27 hektáron fekszik, és a mai formáját akkor nyerte el, amikor gróf Vigyázó Sándor megvette a helyet beteg feleségének.

 

vacratot

forrás: wikimedia.org


Szatmárcseke


Itt található Kölcsey Ferenc síremléke, így már önmagában ez is bír egyfajta húzóerővel, ha arra adnánk a fejünket, hogy meglátogassuk ezt a hangulatos kis falut. Először ejtsünk szót a település temetőjéről, amely 1973 óta számít műemléknek. A temetőben viszont több tucat kétes eredetű fejfa található, amelyek közül a legrégebbi 1880-ból való. Mivel tekintélyes hírnévnek örvend a temető, mind a mai napig működik és sok ember végső nyughelye is egyben. Nemzetközileg is, de Magyarországon is sokan zarándokhelyként tekintenek rá.

 

szatmarcseke

forrás: wikimedia.org


Vérteskozma


Bár a település életében volt egy pillanatnyi leállás még régebben, de azóta képes volt újra lábra állni, és mára már egy virágzó faluként várja a látogatókat. A falu konkrétan egyetlen utcából áll, ami köré épült az összes ház, még valamikor a 19. században, amikor a németek megalapították a települést. A hely gyönyörű, és nyugodt környezete miatt sokan keresik fel a pihenni vágyók közül. A település mentén fekvő erdőkben nagyon sok állat él, így a populáció miatt az állatokat kedvelők is megtalálják itt a helyüket.

 

verteskozma

forrás: wikimedia.org


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.