Tenerife csodálatos nyaralási helyszín és méretéhez képest elképesztően változatos tájakkal találkozhatunk a szigeten.

 

Ha a tipikus turista helyeket elkerülve, kicsit másfelé vennéd az irányt, akkor észreveheted, hogy hatalmas a kontraszt az építészetileg kiemelkedő városok, magával ragadó erdők, a hatalmas vulkáni kráterek és az időnként hóval borított Teide között. A szunnyadó vulkán a maga 3718 méterével Spanyolország és az Atlanti-térség legmagasabb csúcsa. Azok, akik meglátogatják ezt a gyönyörű szigetet, több olyan különböző program közül is választhatnak, amely felejthetetlen élmény lesz utazásuk során.

csillagles tenerife 01


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

Gyönyörködj a csillagokban

 

Ha szeretnéd, hogy a csillagok ragyogása különleges látványával elbűvöljön, akkor a Teide ideális választás a csillaglesre. Tenerife az egyik legjobb hely a világon az égitestek megfigyelésére. Naplemente után igazán varázslatos, ahogy a szemed láttára egy mesés csillagtenger terül el az éjszakai égbolton. De Tenerife az egyéb programok végtelen tárházát is kínálja. Míg napközben tengeralattjáróval merülhetsz alá az Atlanti-óceán csodálatos világába, addig este már a Teide vonulatai között élvezheted az ámulatba ejtő csillagos égboltot.

 

 

Milyen mesés élmények, igaz?


Bár a hegyre vezető út bővelkedik kanyarokban, mégis érdemes megtenni, mert fantasztikus látványban lehet részed. Tanúja lehetsz, ahogy naplementekor az ég vörössé változik és fénye megvilágítja az óceánt és La Gomera szigetet.

 

csillagles tenerife 02Amint a nap lenyugszik és az éjszaka ránk talál, minden sötétségbe burkolódzik. Csak a több ezer csillag fénye ragyogja be az égboltot. A magasságnak és a napszak változásának köszönhetően a hőmérséklet jelentősen csökken, ezért érdemes magunkkal vinni néhány melegebb ruhadarabot.

 

A rendkívül alacsony fényszennyezés miatt a Kanári-szigetek az egyik legkeresettebb helyszín az égitestek megfigyelésére és az asztrológia titkainak felfedezésére. Ha kicsit is érdeklődsz a csillagok világa iránt, akkor ezt a programot feltétlenül ki kell próbálnod, hiszen valóban felejthetetlen élményben lesz részed.

csillagles tenerife 022


Látogatás az Izaña csillagvizsgálóba


A kontraszt elképesztő a tengerparti strandok, a sűrű fenyőerdők és a közeli La Gomera sziget látványa között. Amint eléred a hatalmas, ősi vulkáni krátert, valósággal a Holdon érezheted magad. Bár a sziget északi oldalát az év nagy részében felhőtenger borítja, a magasban fújó passzátszeleknek köszönhetően a Teide Nemzeti Parkban felhőtlen, csodálatosan tiszta égboltot találunk. A csillagvizsgálók minőségi munkáját biztosító törvénynek megfelelően korlátozott a légi forgalom és szigorúan ellenőrzött a légszennyezés, így zavartalanul vizsgáltathatjuk a csillagokat. Tenerifen találjuk Európa legmodernebb napteleszkópját és a csillagvizsgálóban egy különleges szűrővel ellátott csillagászati távcsövön keresztül figyelhetjük meg az égitesteket.

 

csillagles tenerife 03
Forrás: Agencia DEC


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

Megnézheted a 150 millió kilométerre lévő izzó gázgolyót, a Napot, amit fénysebességgel utazva (másodpercenként 29.792.458 méter), 8 perc alatt érnénk el. Ez a látogatás betekintést nyújt az asztrológia alapjaiba és egy kicsit beleleshetsz, hogy mi is történik az űrben. A látvány ráébreszti az embert arra, hogy milyen kicsik is vagyunk valójában a Világegyetem hatalmas méretéhez képest.

 

Az obszervatóriumban Chile és Hawaii után a világ 3. legnagyobb teleszkópjával találkozhatsz.

 

A teleszkópot a szigeten építették fel és az a feladata, hogy folyamatosan információkat küldjön a helyi egyetem kutatóinak és a világ minden táján dolgozó asztrofizikusoknak.

 

Valódi kiváltság, hogy meglátogathatsz egyet a világ 3 legfontosabb csillagvizsgálója közül. Csatlakozz egy profi vezetőhöz és látogass el a hatalmas nemzetközi obszervatóriumba vagy indulj el vele az esti-éjszakai túrára, hogy olyan élményben legyen részed, amitől minden eddiginél közelebb érzed majd magadhoz az Univerzumot!

 

csillagles tenerife 04