Diana, Opatija

opatija

  Diana című életrajzi film  jeleneteinek  nagy részét Opatija híres patinás szállodáiban forgatták. Az egykori Abbáziában forgatott film Diana hercegnő életének utolsó két évét mutatja be. Diana szerepét a  híres színésznő, Naomi Watts játszotta el a filmben. Opatija  régóta Horvátország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, de ez a film tovább fokozta Opatija turisztikai vonzerejét és nagyszerű módon tette ismerté az egész világon. Opatija nem először jelent meg  a filmvásznon. Az Abbáziában forgatott leghíresebb mozifilmek  közül az utóbbi időkben például a következők váltak híressé :  Nem, köszönöm és Útban Elz felé Mads Mikkelsennel a főszerepben, .


A Fehér Varjú, Fiume

rijeka header

  Rijeka volt  2020-ban Európai kulturális fővárosa.  A Rijekára is sok híres filmes  választása esett, akik történelmi filmeket forgattak.   Számos híres film tökéletes forgatási helyszíne volt, ideértve az Oscar-díjas rendező, Ralph Fiennes „Fehér varjú” című életrajzi filmjét, amely a híres balett-táncosról, Rudolf Nureyevről szól. Rijekában forgatták a  jól ismert  Strikeback akciós tévésorozat jeleneteit is amerikai-brit  koprodukcióban.

 

Ibiza, Split

 split óváros

  Az elmúlt években a Netflix számos saját gyártású filmekkel örvendeztette  meg a filmbarátokat. A nézők közül általában csak kevesen tudják, hogy filmjüket valójában Horvátországban forgatták le. Így volt ez az „Ibiza”  címen bemutatott romantikus vígjáték esetében is amit  Splitben forgattak az alkotói. A filmben  olyan híres szereplő is játszott, mint Richard Madden (A Trónok játékában játszott szerepéről ismert), Gillian Jacobs és Danny Molder.  Egyáltalán nem számít csodának az sem, hogy  éppen Splitet választották  a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválhoz , melynek elnevezése  Ultra Europe.


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.