Ha a Kanári-szigetekről van szó, beszélnünk kell Teneriféről - ha Teneriféről beszélünk, beszélnünk kell ezekről a csodákról!

 

Első rész


 

6) A sziget legöregebb része


Az előző bejegyzésben is említett Teide és Los Gigantes mellett akadnak még felfedezésre váró kilátóhelyek a szigeten. Az egy vulkáni kitörés következtében, közel 8.000.000 éve keletkezett, viszonylag ismeretlen Anaga-hegység a sziget legrégebbi része, de nem csak emiatt lehet érdekes. Az egymást váltó csodás partok, hegyek, erdők, falvak adnak otthont a legtöbb Kanári-szigeteki állatfajnak. Emiatt 2015. óta a térség az UNESCO Bioszféra Rezervátumaként is ismert, melyet lenyűgöző (de kifejezetten nem kezdőknek való) és fantasztikus kilátásokban gazdag túraútvonalak mentén fedezhetünk fel.

 

sziget legoregebb resze kanari szigetek


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

7) Egyedülálló vízi vidámparkok


Ha Tenerifén keresel aquaparkot, készülj fel arra, hogy jó eséllyel sokkal több élményt találsz majd, mint amire készültél. A sziget legújabb és legnagyobb, családok által is igen kedvelt, thai tematikájú vízi kalandparkja, a Siam népszerűségének és vonzerejének okait hosszasan tudnánk ecsetelni, de mivel érzékeltetni képtelenség lenne, ezért inkább csak néhány kulcsszóval szemléltetjük: akváriumon keresztül vezető, függőleges csúszda. Tornyos, hidas „városok” kicsiknek és nagyoknak. Sárkány. Vulkán. Zéró gravitáció. És ez csak a töredéke a rád váró kalandoknak!

 

egyedulallo vizipark kanari szigetek
Forrás: Siam Park8) Michelin-csillagos éttermi élmények


Tenerife érthető okokból nem az a hely, ahova az ember kiugrik egy jó vacsorára – de ha már ott vagy, a helyi specialitások mellett mindenképpen érdemes kipróbálni az összesen 6 Michelin-csillaggal rendelkező 5 étterem valamelyikét. Ebből kettőt birtokol a Ritz-Carltonban (Abama) található M.B, melynek séfje, Martín Berasategui (aki eddigi pályafutása során - különböző spanyol éttermekben - összesen 7 csillagot gyűjtött össze) jellemzően a tradicionális spanyol/baszk konyha fogásait gondolja újra, válogatott helyi alapanyagokból.

 

michelin csillagos ettermek kanari szigetek


9) Masca-völgyi túrák


Tenerife észak-nyugati részén található egy aprócska, varázslatos kis falu, Masca – innen indul a sziget egyik legnépszerűbb, a Teide és az Atlanti-óceán látványát is kínáló, néhány órás túraútvonala (már ha szervezett formában indulunk útnak, ellenkező esetben a rengeteg lehetőség miatt ez lényegesen hosszabb is lehet). A Los Gigantos és Masca között hajóval is közlekedhetünk, a kirándulást pedig egy remek strandolással is összeköthetjük – viszont mind emiatt, mind a terepviszonyok okán rossz idő esetére inkább nem ezt a programot ajánlanánk.

 

masca volgyi turak kanari szigetek

 


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

10) Csillagles – az arra kijelölt helyen


Tenerifét a Szahara és az Atlanti-óceán közötti elhelyezkedése, a tiszta levegő és a fényszennyezés hiánya miatt hivatalosan is Csillagnéző Úticélnak minősítették, ennek megfelelően szervezett csillagnéző túrákra, vagy például a Gran Hotel Bahia del Duque privát, nyáresti, exkluzív eseményére is jelentkezhetünk, melynek során belenézhetünk a hotel teleszkópjába és részt vehetünk egy igazán ínyenc, csillagnéző pikniken is. Ezek mellett lehetőségünk van ellátogatni a Tudomány és a Világegyetem Múzeumába is, ahol közérthető tudományos előadásokat is hallgathatunk a csillagnézés közben. Bármelyik megoldást választjuk is, egészen biztosan egyedülálló, és felejthetetlen élményben lesz részünk.

 

csillagles kanari szigetek