A mai rohanó világban egyre nagyobb szükség van egy jól képzett utazási ügynök segítségére, aki szakszerűen segít az utazóknak eligazodni az ajánlatok sokszor átláthatatlan tengerében és felhívja a figyelmet minden fontos és praktikus tudnivalóra a tervezett utazás kapcsán.

  A turisztikai ügynökség a turizmuson belül egy olyan szakág, amely világszerte ismert, elismert és működőképes. Ha valakit érdekel egy állás,  vagy üres álláshely ebben a szép, de nehét szakmában, a Jooble segít neki  megtalálni a legoptimálisabb helyet.

 A turisztikai ügynökök olyan szaktudással rendelkező emberek, akik teljeskörű segítséget tudnak nyújtani az utazni vágyóknak. Megtalálhatók utazási irodákban tulajdonosként vagy munkavállalóként, online felületek működtetőiként, önálló munkakörben. Ez utóbbi nagyon elterjedté vált mostanra. Az utazási irodák szerepe visszaszorult és előtérbe kerültek a netes, online foglalási rendszerek. Ezek közül a megbízható cégek komoly szakembergárdával dolgoznak, ahol az utas biztonságban érezheti magát.


Miskolci cartour iroda


  Egy ilyen turisztikai szakembernek mindig naprakésznek kell lennie, hiszen az utazók egy része pontosan és határozottan tudja mit szeretne, másik részük viszont tőle vár szakszerű segítséget, mert bizonytalan. Éppen ezért kell rendkívül tájékozottnak lennie, hiszen az az utazni vágyó, aki biztos a dolgában, nem hozhatja zavarba kérdéseivel, aki pedig bizonytalan, annak mindenről pontosan, precízen kell felvilágosítást adnia.

  A turisztikai ügynök munkája igen változatos, érdekes, sokrétű, kifejezetten tág periférián mozog. Feladata első lépéseként kiválasztani az úticélt, majd erre vonatkozóan beszerezni a turisztikai piacon lévő ajánlatokat, ezeket bemutatni az ügyfélnek, egyeztetve vele az ár és érték arányt, figyelembe véve a kliens kéréseit, illetve azok megvalósíthatóságát. Ezután következik a szállásfoglalások, étkezések, a közlekedések, programok, biztosítások, az utazáshoz szükséges papírok megrendelése és az ügyfél minden egyéb kérdésének pontos megválaszolása. Ha például  valakit érdekel egy turisztikai ügynöki állás Nyiregyházán, egyszerűen jelentkeznie kell állást találni vagy állásajánlatot választani a Jooble oldalán.

  A turisztikai ügynökök között vannak olyanok, akik csak bizonyos úticél irányában vállalják az utazás megszervezését. Ezt nem mondhatjuk kifejezetten hátrányosnak vagy szűk kínálatnak. Sőt! Aki kifejezetten tudja, hogy abba az országba, arra a területre kíván utazni, annak kimondottan érdemes hozzájuk fordulni, mert ők igazán az ilyenfajta utazásszervezés mesterei. Legtöbbször az adott országból származik az utazási iroda tulajdonosa, vezetője, aki ezen felül még a turisztikai ügynök szerepét is ellátja. Így első kézből kaphat megbízható, pontos információkat az utazni vágyó a kívánt célterületről.

  Miért érdemes utazási ügynökhöz fordulnunk, ha utazni szeretnénk?  

  • Nagyon jó árakat tud adni, hiszen a szállodáktól, közlekedési társaságoktól (repülő, vonat, hajó, bérautó…stb), programokból, biztosításokból jelentős kedvezményeket kap.
  • Tájékozottsága miatt, teljesen az egyénhez alkalmazkodva tudja megszervezni az utazást.
  • Komoly segítség azoknak, akik egyáltalán nem vagy alig beszélnek idegen nyelven.
  • Nincs benne lutri, elérhető, probléma esetén biztosítani tudja a segítséget.
  • Nem egy virtuális világgal áll szemben az utas, ahol egy automata válaszadó rendszernek van kiszolgáltatva.

  A turisztikai ügynök nem csupán értékes információforrás, hanem kiváló tanácsadó. Remek kommunikációs készséggel rendelkezik, udvarias és előzékeny az ügyfelekkel szemben. Nyitott, emberszerető, és előnyös a magabiztos a fellépése. Problémák megoldásánál gyors és határozott, mindig arra törekszik, hogy döntésénél elsősorban az utas érdekeit vegye figyelembe.

  Ennél a szakmánál nélkülözhetetlen és rendkívül fontos szempont, hogy a turisztikai ügynök járatos legyen idegen nyelvekben. Tudjon helyesen, folyékonyan írni, olvasni és természetesen beszélni is.


cartour kecskemét


   A külföldi utazásszervezőktől pontosan szerezzen be információkat, nehogy rosszul tájékoztassa valamiről az ügyfelét, mert félreértett valamit. Mivel digitális korszakunk meghatározza a turisztikai ügynökök életét is, szükséges számukra az alapvető irodai szoftverek és foglalási rendszerek ismerete.

A turisztikai ügynök tehát egy olyan szakma, amely lehetővé teszi a piacon lévő utazási kínálatok és az utazni vágyók összekapcsolását.