Üdülés gyerekekkel a Velencei-öböl homokos tengerpartjain.

 

Hosszú ideje vezeti a magyarok utazási preferencia listáit az észak-olaszországi Veneto régió. Népszerűségét több egyéb ok mellett annak is köszönheti, hogy Budapesttől mindössze 6-7 óra autózással lehet elérni a mintegy 100 kilométer hosszú homokos partszakaszt, ahol nagy választékban lehet különféle szállásokat foglalni, és a programokból vagy látnivalókból sincs hiány. Az elmúlt évek tendenciáit alapul véve, idén is már nagyon sokan elkezdték megtervezni a családi nyaralásukat.


velencei obol 01A tervezés során egészen más szempontok alapján döntenek azok, akik gyermek nélkül utaznak, mint a gyermekükkel utazók, hisz az egyedül vagy párban utazóknak általában jóval kevesebb dologra kell figyelniük. A gyerekkel utazók viszont bonyolult szempontrendszer alapján kell, hogy válasszanak, hiszen az anyagiakon és az időponton túl is egy sereg más fontos tényező is kell ahhoz, hogy mind a felnőttek, mind a gyermekek számára jól sikerüljön az utazás. Írásunkban az ő figyelmüket hívjuk fel a Velencei-öböl térségére.

 

 

A Velencei-öböl 6 legjobb üdülőhelye:

 

Grado, Caorle, Lignano Sabbiadoro, Bibione, Lido di Jesolo és Eraclea Mare számítanak a legismertebb észak-olasz üdülőhelyeknek, ha családi üdülésről van szó, de számos kisebb nyaralóhely is nagyon jó árakkal és adottságokkal várja az üdülni vágyó gyerekes családokat a Velencei-öbölben.


 Utazási Tipp  
    Velence és környékének legjobb utazásai

Grado

 

A Trieszthez legközelebbi üdülőhely több kis szigetből áll. Aquileia, és Monfalcone irányából lehet két hídon áthaladva közúton megközelíteni a kivárost. Grado már a 19. században a Monarchia korában is kedvelt üdülőhely volt, maga Ferenc józsef császár minősítette fürdőhellyé 1892-ben. Több kilométer hosszú homokos strandjai mellett a Parco Termale Acquatico vízi élménypark és a hangulatos középkori óváros jelentenek komoly vonzerőt.


velencei obol 02


Caorle

 

Kis Velencének is hívják a római eredetű Caorlét, melyet leginkább olyanoknak érdemes felkeresni, akik a strandolás és homokvár építkezés mellett a történelmi látnivalókra is kíváncsiak. Caorle mediterrán hangulatú óvárosát színes házakkal övezett sikátorok jellemzik. A St. Stefano Dóm és az ovális alakú téglából épült 48 méter magas harangtorony messziről is jól látható. Caorle három részre osztott finom homokú, sekély vizű strandjait imádják a gyermekükkel utazók. Szombatonként híres piacot tartanak, a környék érintetlen lagúnavilágát is érdemes meglátogatni. A színes házak települése

 

 

Lignano Sabbiadoro

 

Az olasz Adria harmadik legfelkapottabb üdülőhelye Lignano Sabbiadoro tökéletes választás. Meseszép homokos strandja 8 kilométer hosszú. A szórakozásról különféle tematikus parkok gondoskodnak, melyek közül a Lunapark Stabilia a legnagyobb, de a Parco és a Guliverlandia is olyan élményeket kínálnak, amit majd sosem felejtenek el a gyerekek. Lignano állatkertje a Parco Zoo Punte Verde is kuriózum, a trópusi növények és egzotikus állatok látványa nagy kaland a kicsiknek és a nagyobbaknak is!


velencei obol 03


Bibione

 

Kifejezetten a turisták kedvéért épült fel ez a rendezett és a magyar nyaralók körében igen népszerű üdülőhely. Helyben minden megtalálható, ami egy felejthetetlen adriai nyaraláshoz szükséges, de történelmi látnivalói nincsenek. Bibione legnagyobb vonzerejét a 11 kilométer hosszú 100-120 méter széles lassan mélyülő vizű jól felszerelt strandjai jelentik. Különlegesség a Spiagga di Pluto névre hallgató kutyás strand és a Bibione Thermae gyógyfürdője. A gyerekeket egy kis vidámpark a Luna Park Adriatico is várja. Bibione kutyás strandjai


 Utazási Tipp  
    Velence és környékének legjobb utazásai

Lido di Jesolo

 

Ennél a híres 15 kilométer hosszúságú finom homokos partszakasznál, mely a Piave Vecchia torkolatától Cortellazzóig tart, nem kell keresni az érveket a családi nyaraláshoz. Rengeteg a szálláshely és nagyon sok szórakozási és vásárlási lehetőség is van. Jesolo város központja kb. 3,5 kilométerre található (Centro Storico), de maga a hosszú part menti főutcán is nagyon élénk az élet. Strandolás után a híres világító torony (Il Faro di Jesolo) és a római romok mellett érdemes megnézni a csütörtökönként megrendezett antik vásárokat. Szintén jó gyerekes program a Parco Aqualandia, mely Olaszország legnagyobb vízi vidámparkja, a Pista Azurra gokart pálya és a tengerparti Aquarium,Shark Expo és Reptilarium. Lido Di Jesolo-ról bővebben


velencei obol 04


Eraclea Mare

 

A Velencei-öböl legcsendesebb üdülőhelyén több, mint 3 kilométer hosszú homokos strand, és a szomszédos üdülőhelyeknél csendesebb nyaralás várja a nyaralókat. Azoknak ajánlható, akik kerülik a tömeget és természeti környezetben töltenék a szabadságukat. A strand mellett érdemes megnézni a vitorláskikötőt, lehet kerékpározni és lovagolni is. Persze a főutcáról Eraclea Maréban sem hiányozhatnak az éttermek, bárok és fagylaltozók sem, de élményparkokért a szomszédos üdülőhelyeket kell felkeresni.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.