Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Kék lagúnák, mesés strandok, kókuszpálmák, színes trópusi virágok, fantasztikus víz alatti élővilág ez mind Mauritius.

 

Ha valaki egy új nyaraló sziget felfedezésére készül, érdemes jól utánanéznie minden lehetőségnek: A következő kedvcsináló összeállításunkban Mauritiust bemutatva ehhez nyújtunk segítséget:
Mauritius az Indiai-óceán nyugati részén Madagaszkártól és Reunion szigetétől keleti irányban található vulkanikus eredetű szigetcsoport, mely két nagyobb és több kisebb szigetből áll. Elnevezését a fő szigetről kapta, a másik nagyobb sziget neve Rodrigues.


mauritius 01


Hasznos információk mauritiusi nyaralóknak:

 

Időjárás Mauritius szigetén:


A trópusi területekhez hasonlóan novembertől áprilisig tart a mauritiusi nyár. Az időjárás általában meleg és párás, a hőmérséklet nyáron 33-35 0C , ilyenkor a passzát szél miatt érdemesebb a keleti partokon nyaralni. A májustól októberig tartó időszak csapadékosabb, az átlagos hőmérséklet 23-25 0C . ebben az időszakban a nyugati parton érdemes szállást választani és főleg az aktívüdülést választóknak ajánlott a sziget.


 Utazási Tipp  
    Felejthetetlen utazások Mauritius szigetére


Egészség, Oltások:


Nincs kötelező oltásra szüksége a Mauritiusra utazóknak, az egyedüli javaslat a sárgaláz elleni védőoltás. Persze a trópusi országokra jellemző higiéniai elővigyázatosságra ezen a szigeten is gondolni kell. Ügyelni kell a nap és szúnyogok elleni védekezésre is. Mauritiusra nem javasolt érvényes utasbiztosítás nélkül elindulni. az egészségügyi ellátás jó, de mindenért fizetni kell.

 

 

Nyelvtudás:


A Mauritiusra utazók az angol és francia tudásukkal egészen jól elboldogulnak majd. A helyiek emellett a Kreol-francia nyelv mauritiusi változatát használják.
Vallási megoszlás: 54 % hindu, 26% katolikus, 13% muszlim, 4% protestáns
Zónaidő: télen -3, nyáron -2 óra


mauritius 02


 Mauritius legfontosabb látnivalói:

 

1. Port Louis


A sziget nyugati partján lévő 170 ezres főváros számít az ország gazdasági és kulturális központjának. A legnépszerűbb nevezetességnek a központi piac számít, ahol a zöldségek és a gyümölcsök mellett kézműves termékeket és textíliákat is lehet vásárolni. A hagyományosabb értelemben vett városnéző program során pedig érdemes felkeresni a Természetrajzi Múzeumot, a Marie Reine de la Paix parkot és a Jummah mecsetet.

 

 

2. Grand Baie


Mauritius leghíresebb üdülőhelye a gyönyörű természeti környezetén túlmenően a szép szálláshelyekről hangulatos helyi éttermekről és butikokról nevezetes.

 

 

3. Tamarin vízesés


Akik nem csak a tengerparton heverészéssel szeretnék eltölteni az időt, felkereshetik a felejthetetlen szépségű Tamarin vízeséseket is ahol az őserdőben 7 szinten zúdul alá a víz.
A pálmafák, guavák és eukaliptuszok között fürödni is lehet a festői környezetben.


 Utazási Tipp  
    Felejthetetlen utazások Mauritius szigetére

4. Black River gorges Nemzeti Park


Mauritius első számú 6500 hektáros területen kialakított Nemzeti Parkja remek lehetőséget kínál a sziget endemikus növény és állatvilágának megismeréséhez. a jelölt ösvényeken járva pompás felvételeket lehet készíteni, némi szerencsével akár őzet és helyi vaddisznót is lehet látni.

 

 

5. Pamplemousses botanikus kert


A kb. 90 hektáron elterülő botanikus kertet az ott található nagyszámú növényfajnak köszönhetően a világ 3 legjobbja közé sorolják. Fajtái közül a leghíresebb a világhírű Victoria Regia vízililiom, melynek hatalmas levelei akár egy kisgyermeket is elbírnak a vízben lebegve.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában