Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Hegyi tájak, mediterrán életstílus, adóparadicsom, remek sípályák, ez mind-mind Andorra

 

Aki a térképen szeretné megtalálni Andorrát, jól oda kell figyelnie mert könnyen átfuthat a szeme a Pireneusok keleti vonulatainál a Spanyol- és Franciaország közé szorult törpeállamon. Andorra alapításának éve 815-ben volt és a maga 485 km2 –es területével a legnagyobb európai törpeállamnak számít. Andorrát a legkönnyebben a tőle kb.200 kilométerre lévő Barcelonából vagy a 185 kilométerre lévő Toulouse-ból lehet közúton megközelíteni. Habár van saját repülőtere is, de menetrend szerinti járatok nincsenek.


andorra01


Az ország lakossága 77.201 fő akik a főképpen a katalán nyelvet beszélik, de jól el lehet boldogulni a spanyol vagy a francia nyelvvel is. Külön érdekesség, hogy Andorra kettős spanyol –francia felügyelet alatt álló társhercegség. Az egyik társherceg a spanyol Urgell járás püspöke, míg a másik Franciaország mindenkori elnöke.

 

Andorra jelentős turisztikai vonzerővel bír, évente kb. 13 millióan keresik fel.

 

Ez a téli sportlehetőségek és nyári látnivalók mellett annak is köszönhető, hogy Andorra egésze vámmentes terület, így jelentős a bevásárló turizmusa. A lakosság jelentős része él a turizmusból és a kereskedelemből. Andorra legmagasabb pontja az 2.946 méteres Coma Pedrosa, a törpeállam klímáját a mediterrán és hegyvidéki hatások keveredése teszi kellemessé. Andorra meglátogatásához sincs szükségünk vízumra, a hivatalos pénznemük az Euro. Andorra UNESCO védelem alatt álló területe a Madriu-Perafita-Claror völgy, ahol csodás hegyvonulatokat és tavakat lehet felfedezni a meseszép túraútvonalakról.


 Utazási Tipp  
    Fedezze fel Spanyolország fenséges tájait


Andorra la Vella

 

A lakosság egyharmada az ország központi völgyében fekvő fővárosban Andorra la Vellában él, mely egyben

 

Európa legmagasabban fekvő fővárosa is.

 

Andorra la Vella-t két hegyi vízfolyás találkozásánál hozták létre a 13. században. Az óváros egyes részei még abból az időszakból származnak. Leghíresebb épülete a 16. században épült „Casa de la Vall” nevű parlament. Van két régi temploma a 9. századi Santa Coloma és a 11. századi Sant Esteve, érdemes még megnézni a Margineda hidat és a Sant Vicenç d'Enclar kastélyt is. A fővárosban nagyon sok üzletet, éttermet, autószalont és szórakozóhelyet lehet találni, de a közlekedés általában nehézkes a nagy forgalom miatt.

 

la vella andorra


 Utazási Tipp  
    Fedezze fel Spanyolország fenséges tájait

Andorra sípályái

 

A sízők és snowboardosok számára is unikális élményt jelenthet egy andorrai utazás. A közel kétezer kilométeres távolság miatt csak keveseknek adódik rá lehetősége, hogy Andorrában síeljen. Arcalis 30, Grandvalira 210, Pal-Arinsal.65 pedig kilométernyi jól preparált pályával várja a síelőket

 

andorra 03


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.