Az államalapítás ünnepén, ország szerte remek programokkal várják kicsiket és nagyokat egyaránt. A teljesség igénye nélkül ajánlanék néhány remek helyszínt, ahol méltó képen megünnepelhetjük Magyarország születésnapját.

Budapest

IMG 20190918 133849


A program sorozatok augusztus 18-21.-ig látogathatóak több, mint húsz helyszínen. Minden érdeklődési kört igyekeznek kielégíteni, de egyben a hagyományokat is ápolni. Néhány program a négy napos ünnepi hosszú hétvégén: tisztavatás, légi parádé, zászlófelvonás, ünnepi szentmise, könnyűzenei koncertek, Tabán fesztivál, Magyar ízek utcája, Food Truck Show, Mesterségek ünnepe, a Bálnába és a Nehru-partnál divat és dizájn show, este pedig Európa legnagyobb tűzijátéka zárja az augusztus 20.-i programsorozatot.

A teljes program lista elérhető a https://szentistvannap.hu/ oldalon

Esztergom

esztergom


 

Esztergom is kitesz magáért, hiszen augusztus 13-20-ig Szent István napi zenei fesztivált rendeznek az esztergomi Nagy-Duna partján. Többek között fellép a Tankcsapda, Kárpátia és Charlie is, aki ingyenes koncerttel szórakoztatja augusztus 19.-én az oda látogatókat. A többi koncerte a jegyek már online megvásárolhatóak.

Bővebb információt a https://fesztivalsziget.hu/ oldalon talál.

Székesfehérvár


Székesfehérvár


A királyok városában sem lesz hiány a programokból. Augusztus 12-21.-ig élvezhetjük, hogy a város egy igazi középkori helyszínné változik. Többek között lesz középkori vásár, és élő sakk, valamint rengeteg zenés és táncos program, este pedig fényjátékban is gyönyörködhetünk.

Bővebb információt a https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/ oldalon olvashat.

Debrecen


debrecen nagytemplom


 

A debreceni virágkarnevál méltán világhírű. Aki szeretne ennek a mesébe illő felvonulásnak és előkészületeinek a részese lenni, mindenképpen látogasson el ide augusztus 15 és 21.-e között. Ebben az évben indult útjára az úgynevezett „Virágos város” projekt, amikor is virágba borul egész Debrecen, egészen a villamosoktól kezdve a szobrokon és üzleteken át a megállókig. A kikapcsolódni vágyókat körülbelül 1200 táncos és esti koncertek fogják szórakoztatni.

A teljes programlista a https://debreceniviragkarneval.hu/ oldalon megtalálható.

Szentendre


szentendrei skanzen


 Augusztus 20.-án nagy szeretettel várják a népi hagyományok iránt érdeklődőket a szentendrei skanzenbe. A rendezvény tematikája a Határtalan Gasztronómia jegyében fog zajlani. Találkozhatunk a Gasztroangyallal, de akár beülhetünk a boszorkánykonyhába is, elleshetjük dédanyáink konyha trükkjeit, vagy részt vehetünk egy erdélyi gasztrotúrán is. A kicsik sem maradnak programok nélkül, hiszen egész nap bábszínház, mesemondó és kézműves foglalkozások is várják őket.


 Utazási Tipp  
    Szállásakciók, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!

A teljes programlista a https://szallas.hu/programok/augusztus-20.-szentendrei-skanzen-2022-szentendre-p21076 oldalon megtalálható.


 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.