Állatkert

  Másnap már nagyon vártam, hogy ide bejussak, hiszen itt láthattam igazán közelről koalát, a kedvenc állatomat. Sajnos kiderült, hogy az Új-Dél-Wales állama törvényben tiltja a koalák simogatását, így csak békés szendergésüket figyelhettem meg. Maga az állatkert egyszerűen elképesztő élmény, annyi féle különleges madárhangot még nem hallottam, és színes tollazatú madarat nem láttam, mint ott. Láthattam még pingvineket totyogni, illetve kengurukat ugrálni egy karnyújtásnyira tőlem! A területet én fentről lefelé haladva jártam be, így a lenti kijárathoz érve, kishajóval az öblön keresztül juthattam vissza az Operaházhoz.


koala petra 

Három nővér

   Egyik nap ellátogattam a Sydneytől kb. 100 km-re fekvő Three sisters, azaz Három nővér sziklacsoporthoz. A hegyek közé leszálló felhőktől olyan sejtelmesség és titokzatosság telepedett rá a területre, hogy úgy éreztem magam, mintha egy elvarázsolt helyen lennék. Óriás sziklák mindenfelé, amelyeket vékony fadeszkás hidakon lehet megközelíteni. A legközelebbi városkában elámultam, micsoda tisztaság és rendezettség van, kicsit egy filmbeli díszletre hasonlított a fő utcája és a két oldalán elhelyezkedő angolszász házacskák. Egyébként maga az angol királynő is járt ezen a helyen, 1954-es látogatásakor, amelyről emléktábla is készült.


erzsebet kiralnye tabla


three sisters petra 
  Ausztrál kalandjaim itt nem értek véget, Sydney után Melbourne-ben is jártam. Erről egy következő cikkben olvashatsz hamarosan.   
                                                        Szerző & fotók : Szabó Petronella   https://www.petrazworld.com/


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.