Néhány napos tartózkodásom alatt teniszrajongóként felkerestem a Rod Laver arénát (sajnos felújítás miatt zárva volt, így csak kívülről csodálhattam meg), illetve elmentem Schiff András zongorakoncertjére is. Az esemény plakátját teljesen véletlenül láttam meg sétálás közben és végül last minute áron tudtam belépőjegyet venni az eseményre. Hiába, ha az ember hisz abban, hogy jó dolgok történnek vele, akkor tényleg bevonzza ezeket. Schiff András 1979-ben vándorolt ki Nagy-Britanniába, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészként a világ számos helyén tart koncerteket, ausztrál turnéjának keretén belül pedig épp aznap volt Melbourne-ben.


rod laver arena melbourne


schiffer andras koncert melbourne

12 apostol a Great Ocean Road-on
  Ott tartózkodásom alatt egy egész napos buszos túra keretében a 12 apostol sziklacsoporthoz is ellátogathattam. Az út során olyan különlegességben is részem lehetett, hogy végre láthattam a koala macikat természetes környezetükben az út menti eukaliptusz fákon, illetve kengurukat ugrálni a mezőkön!

12 apostol 2
  A Great Ocean Road-on végighaladva érte el a buszos csapatunk a sziklacsoportot, amely napjainkban már csak 11 tagból áll. A lágy mészkőből álló sziklák az erőteljes hullámoknak „köszönhetően” folyamatosan töredeznek szét, egyikük pedig nem bírta tovább a nyomást és beleomlott a vízbe. Egy másik sziklanyelv pedig kettészakadt a víz folyamatos ütésétől. Ehhez kapcsolódó sztori, hogy állítólag egy szerelmespár pont ekkor tartózkodott a szikla végénél, amikor megtörtént a szakadás. Helikopterrel jöttek kimenteni őket, de amikor a TV szeretett volna beszámolni az esetről és meginterjúvolni a párt, akkor mereven elzárkóztak előle. Később kiderült az oka; szeretők voltak…
12 apostol 2

  Mennyi minden érdekesség, kaland, történet húzódik meg egy-egy helyen, városban, hát még egy egész földrészen!  

A cikk előző része itt olvasható (Sydney).


Szerző & fotók : Szabó Petronella   www.petrazworld.com/post/ausztralia-utazas-a-vilag-vegere 


 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.