Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Ausztria december 20-tól ismét szigorít a beutazási szabályain, hogy megfékezze a koronavírus Omicron mutánsának terjedését - jelentette be az osztrák egészségügyi minisztérium.

   Az úgynevezett 2G-szabály értelmében hétfőtől csak beoltott vagy bizonyítottan felgyógyult személyek léphetnek be Ausztriába, és csak akkor, ha frissen készült negatív PCR-tesztet vagy egy harmadik oltás igazolását be tudják mutatni belépéskor. Ellenkező esetben karanténba kerülnek. A karantén egyébként a beutazást követően negatív PCR-teszttel is helyettesíthető. A terhes nők valamint a 12 év alatti gyermekek és az egészségügyi okokból nem oltható személyek mentesülnek a 2G+ szabály alól; de ebben az esetben orvosi igazolás szükséges. Különleges szabályok vonatkoznak az iskoláskorú gyermekekre, akik számára elegendő a rendszeres pcr teszt igazolása. 


ausztria graz oratorony


   "A szigorúbb beutazási korlátozások komoly kihívást jelentenek, különösen a karácsonyi ünnepek alatt külföldre utazók számára. A jelenlegi helyzetben azonban pontosan ezekre a szabályozásokra van szükségünk az Omicron terjedésének megfékezéséhez Ausztriában" - mondta Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter.


kaprun 01


   A rendszeresen átutazó magyar munkavállalókra  továbbra is alkalmazzák  a lazított 3G-szabályt, ami azt jelenti, hogy a frissen készült negatív pcr vírusteszttel rendelkező, akár beoltatlan emberek is beutazhatnak Ausztria területére.


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.