2022. március 5-től az Ausztriában jelenleg érvénybes korona korlátozások szinte mindegyike megszűnik, miután a szövetségi kormány feloldotta az úgynevezett G-szabályokat (kivéve a nyugdíjasotthonokat és kórházakat), és az  a gasztro kijárási tilalmakat is. Csak az FFP2 maszk viselésének követelményeit kell betartani bizonyos területeken.

 

   Március 5.-e  lesz a fordulópont ami  az osztrák sajtóban csak  a „szabadság napjának" neveznek. Ettől a naptól kezdve minden fontosabb járványügyi korlátozást felfüggesztenek, nem kell már oltási-, gyógyultsági igazolás és érvényes teszt  sem a turisztikai, a kulturális, és a szabadidős szolgáltatások igénybevételéhez.Szintén március 5.-től  szűnik meg  az éjszakai vendéglátást korlátozó rendelet és szabadon lehet rendezvényeken, kiállításokon és vásárokon részt venni. Felfüggesztik  a létszámkorlátozásokat is. Az FFP2 maszkokat csak  az  alapvető élelmiszereket árusító boltokban, a patikákban, a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben kell viselni.


kufstein header1


  A lazításokhoz már február 19-től hozzákezdenek.  Az oltási- és a gyógyultsági igazolás mellett ismét elfogadják a negatív PCR-teszteket  a turisztikai helyeken   (a korábbi  2G-szabályt felváltja a 3G-szabály.) Bécsben viszont óvatosabb a lAzítási folyamat, továbbra is csak az oltottak és a  gyógyultak mehetnek el az éttermekbe, lakhatnak szállodákban és vehetnek részt a programokon.

FONTOS VÁLTOZÁS: Már február 21-től könnyebbé válik az Ausztriába való beutazás, az oltási, gyógyultsági igazolással nem rendelkezőknek ismét engedélyezik, hogy negatív PCR-teszttel  beutazhatnak Ausztriába .

  „Ausztria turizmusa március 5-tól fellégezhet, v.isszanyerjük szabadságunkat. Az elmúlt években sikerült bebizonyítani, hogy a biztonságos vendéglátás a nehéz körülménynek mellett is lehetséges. Továbbra is a legjobb szolgáltatásokat fogjuk nyújtani a vendégeknek." – nyilatkozta Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter a tárca frissen kiadott közleményében.

  A sok magyart korlátozó Szputnyik oltások elismerésétől továbbra is elzárkóznak Ausztriában, továbbra sem elég  a beutazáshoz.


 

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.