Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés


A legtöbb rutinos utazó mindenképpen sort kerít rá, hogy a felkeresett városokban a műemlékek mellett megismerje a helyi piacok hangulatát és kínálatát is. Cikkünkben bemutatjuk Horvátország 5 legnépszerűbb piacát.


 Akármerre járunk is a mediterrán országokban, az utazásunk üde színfoltját jelenti a különféle helyi piacok felkeresése. A legtöbb rutinos utazó mindenképpen sort kerít rá, hogy a felkeresett városokban a műemlékek mellett megismerje a helyi piacok hangulatát és kínálatát is.A friss élelmiszerekkel teli kosarak, a vásárlás előtti vagy utáni kávézás a kofákkal való alkudozás bősi rítusa, a finom élelmiszerek kóstolója a pultoknál mind hozzátartoznak egy ország és lakóinak megismeréséhez. Az ősi mondás szerint egy nemzet kultúráját ételein keresztül lehet megismerni, erre pedig nem találhat jobb helyet a helyi piacoknál, mellyel minden, de még a legkisebb városka is rendelkezik!  Cikkünkben bemutatjuk Horvátország 5 legnépszerűbb helyi piacát, ahol hosszú évszázadok óta minden nap friss, és organikus termelésű, szezonális helyi élelmiszereket kínálnak.


1. Rovinj – belvárosi piac


Az Isztria legfelkapottabb városának festői öblében, közvetlenül a vízparton találjuk a kulturált, félig fedett elárusító helyeket. A piacon mindig válogatott primőrökkel lehet találkozni, de kaphatók még a turisták körében igen népszerű méz és különféle olíva termékek is. Külön érdekesség, hogy néhány eladó nyelvi talentum, így sok utast az anyanyelvén tudnak igen barátságosan vásárlásra bírni. Utazási Tipp  
   

Horvátországi nyaralások

olcsótól a luxusig !


rovinj piac

2. Pula - Vásárcsarnok


Még az Osztrák-Magyar Monarchia korszakában 1902-ben szecessziós stílusban épült fel a Pula központjában található vásárcsarnok, ami régóta vidékiek és városiak fontos találkozási pontjának számít. A napjainkban is korszerűnek számító helyen értékesítik a termelők portékáikat. A zöldségeken és gyümölcsökön kívül halat, friss húsokat, tejtermékeket valamint az Isztriai-félsziget jellegzetes fehér- és fekete szarvasgombáját is meg lehet találni.

3. Rijeka – Halpiac


A tengerparti kikötő mólójánál 1866-ban adták át a szépen díszített halpiac épületét, ahol a helyi halászok kínálják a halakat, rákokat és kagylókat. A kedvelt halpiacon a tenger összes finom kincse megtalálható, a tapasztalt helyi halászoktól pedig akár finom elkészítési módokat is megtanulhatunk !


4. Split – Pazar (bazár)


Diocletianus császár palotájának keleti oldalán a Szent Dominik templomnál található a piac, ami a splitieken kívül a turisták körében is egyre népszerűbb célpont. A város mediterrán ütőereként tekintenek rá, ahol megtalálhatók Dalmácia ízei és illatai, de a zajok és alkudozás hangjai is jellemzik.


piac

 

5. Zágráb - Dolac


Horvátország legnagyobb és legismertebb piacára egész Horvátországból a legjobb termékek érkeznek a szlavóniai kulentől a pag-szgeti sajtokon át a tengeri specialitásokig és ízletes gyümölcsökig. A piac külső részén árulják a zöldség- és gyümölcsféléket, a zárt részen pedig a hús- és tejtermékeket. A halpiacot különálló épületben helyezték el. A helyi kofák jó része maga termeszti és árulja a termékeit.


TIPP: Mennyi pénzt vigyünk magunkkal?  Bolti árak Horvátországbanspan.
 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.