Hirdetés

Hirdetés

A hegyek és egyéb más különleges természeti jelenségek mellett alig kapnak figyelmet a völgyek, pedig azok is igazán szépek. Ismerjék meg hazánk öt legszebbjét! 

 

Cuha-völgy


Ez a gyönyörű szép, 4km-es völgy a Bakony egyik legszebb helye, így mindenképpen érdemes ide ellátogatni, ha egyszer a térségben járunk. Ingyenessége mellett igazán könnyedén meg is közelíthető, autóval, vagy akár vonattal is Győr vagy Pápa felől. A völgy felett hidal át hazánk egyik legszebb völgyhídja, azon pedig egy festői vasútvonal. Többek között van lehetőség sziklamászásra is, ahol a kezdők és a haladók egyaránt megpróbáltathatják magukat. A 2015-ben megépült új részeket akár a kisgyerekes családok is meglátogathatják. Viszont érdemes figyelni az időjárásra, mivel ha egy esős időszakot kapunk el, akkor sok bonyodalmat okozhat a sár és a latyak.Hidegvíz-völgy

 

A Sopron közelében található völgy igazi vadregényes táj abból a szempontból, hogy több forrás is fakad a völgyben, amik egy igazi elvarázsolt hellyé varázsolják a területet. A 25 közül a legnagyobbról és leghíresebbről nevezték el völgyet, a Hidegvízről. Ez a Rák-patakot táplálja, ami egy mesterséges tó vizébe ömlik.


5 legszebb magyar volgy 01


Ilona-völgy

 

A hely legnagyobb látványossága egyértelműen az itt található 10 méteres vízesés, és a közelében húzódó 6,5 km-es tanösvény, ami egy csomó érdekességgel várja az oda látogatókat. Ez a legnagyobb szintkülönbségű természetes vízesés hazánkban, ami egy V alakú kivágásból zúdul le a mélységbe. (Érdekes látnivaló lehet még az a 1,5 km-es vadgesztenyékből álló fasor, ami Károly Mihály gróf megrendelésére épült)


 

Koloska-völgy

 

A Balaton közelében található páratlan természeti jelenség Balatonfüredtől nem messze fekszik. Az itteni tanösvény és kirándulóhely kivételes természeti értéket képeznek, és a különleges erdei tornapálya kellemes kikapcsolódást nyújt minden ide érkezőnek. Aki pedig a passzív kikapcsolódásra vágyik, annak egy felszerelt szabadtéri színpad is rendelkezésére áll. A környék vízrajzát a Koloska-forrással egyetemben teljes mértékben a turizmushoz igazították, és a természetes állatvilág változatossága ellenére kicsit gyér.


5 legszebb magyar volgy 02


Váli-völgy

 

A Budapesthez közel fekvő völgy Mezőföldön található, alig egy órányi autózással a belvárostól már ott is lehetünk. Itt a futás, a kerékpározás és a túrázás mellett lovaglásra is lehetőség van. A terület fölé magasodik a hely legmagasabb pontja, a maga 246 méterével a Tekerület hegyén. Az itteni források végül a Dunában kötnek ki.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.