Az újranyitás után sokan terveznek vakációt az idei nyárra, sokan közülük már foglaltak is szállást maguknak. Magyarországon  idén ismét  a Balaton lesz a legnépszerűbb úti cél a turisztikai szakemberek előrejelzései alapján, külföldön az Adria és Görögország lesznek a legcsábítóbbak.

  A magyar utazni vágyók  kétharmada elsősorban  belföldi úti célban gondolkodik, míg körülbelül a  harmaduk gondolkodik idén külföldi üdülésben is. A magyarországi úti célok közül  a Balaton mellett a  Velencei-tó és a Tisza-tó is nagyon népszerűek, a városok közül Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is nagyon felkapottak lesznek a foglalások alapján. A kirándulóhelyek közül nagyon  sokan keresik fel a nyugodtabb, stresszmentes helyeke például az Őrségben, a Mátrában és a Tisza-tó partján. is. A belföldi szállástípusok közül a nyaralók %-ban kifejezve ezeket a típusokat részesítik előnyben: szállodák (34 %), apartmanos elhelyezés (31 %k) panziók és vendégházak (27 %) sokan a családtagjaiknál vagy saját nyaralójukban töltik majd a szabadságot.


Strand


  A határon túli utazási  célpontok közül mindenképpen a könnyen elérhető mediterrán tengerpartok lesznek a legnépszerűbbek.  Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Görögország mellett még Ausztria az az ország, ahová sokan indulnak majd útnak az első hullámban. 


gorogorszag mikonosz kis velence1


  Sok múlik majd azon is, hogy melyek lesznek az első újra indított repülőjáratok valamint   nagy kérdés lesz az árképzés hiszen  egyes helyeken komoly drágulással kell szembenézni, míg máshol vonzó árakkal igyekeznek visszacsábítani az elmaradt utazókat. Az utazási szakemberek szerint a szállásadók rengeteg helyen rugalmas feltételeket kínálnak, így a vendégnek sokszor egyáltalán nem kell hónapokkal az elutazás előtt előleget fizetni, útjuk az utolsó hetekis ingyenesen lemondható és az időpont is könnyebben módosítható mint a járvány előtt volt.


 

bibione strand 01


Az elmúlt hónapok kampányainak hatására az utazók többsége már túl van az oltáson vagy a közeljövőben beoltatja magát valamelyik koronavírus elleni vakcinával kb. 20 százalékra tehető azok aránya aki  még nem tudja, hogy beoltatja magát, vagy a PCR teszt mellett dönt.


 Utazási Tipp  
    pénztárcabarát szállásfoglalás olcsótól a luxusig online akár SZÉP kártyával is