Az újranyitás után sokan terveznek vakációt az idei nyárra, sokan közülük már foglaltak is szállást maguknak. Magyarországon idén ismét a Balaton lesz a legnépszerűbb úti cél a turisztikai szakemberek előrejelzései alapján, külföldön az Adria és Görögország lesznek a legcsábítóbbak.


   A magyar utazni vágyók kétharmada elsősorban belföldi úti célban gondolkodik, míg körülbelül a harmaduk gondolkodik idén külföldi üdülésben is. A magyarországi úti célok közül a Balaton mellett a Velencei-tó és a Tisza-tó is nagyon népszerűek, a városok közül Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is nagyon felkapottak lesznek a foglalások alapján. A kirándulóhelyek közül nagyon sokan keresik fel a nyugodtabb, stresszmentes helyeke például az Őrségben, a Mátrában és a Tisza-tó partján. is. A belföldi szállástípusok közül a nyaralók %-ban kifejezve ezeket a típusokat részesítik előnyben: szállodák (34 %), apartmanos elhelyezés (31 %k) panziók és vendégházak (27 %) sokan a családtagjaiknál vagy saját nyaralójukban töltik majd a szabadságot.


Alsóőrs strand


  A határon túli utazási célpontok közül mindenképpen a könnyen elérhető mediterrán tengerpartok lesznek a legnépszerűbbek. Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Görögország mellett még Ausztria az az ország, ahová sokan indulnak majd útnak az első hullámban.

szloven riviera


  Sok múlik majd azon is, hogy melyek lesznek az első újra indított repülőjáratok valamint nagy kérdés lesz az árképzés hiszen egyes helyeken komoly drágulással kell szembenézni, míg máshol vonzó árakkal igyekeznek visszacsábítani az elmaradt utazókat. Az utazási szakemberek szerint a szállásadók rengeteg helyen rugalmas feltételeket kínálnak, így a vendégnek sokszor egyáltalán nem kell hónapokkal az elutazás előtt előleget fizetni, útjuk az utolsó hetekis ingyenesen lemondható és az időpont is könnyebben módosítható mint a járvány előtt volt.

amalfi part 01


  Az elmúlt hónapok kampányainak hatására az utazók többsége már túl van az oltáson vagy a közeljövőben beoltatja magát valamelyik koronavírus elleni vakcinával kb. 20 százalékra tehető azok aránya aki még nem tudja, hogy beoltatja magát, vagy a PCR teszt mellett dönt.