Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A messzeségig elhúzódó vadon, több ezer, a területet befedő fával. Németország egy kis szeletnyi területen. Ez a Bajor-erdő Nemzeti Park.


A Bajor-erdő Nemzeti Parkot 1970-ben alapították Németország első nemzeti parkjának. Kicsit kevesebb, mint harminc évvel később, 1997-ben kibővítették a park területét, ami így összesen már 243 négyzetkilométeren terül el. A Bajor-erdő egy másik nemzeti park, a Sumava mellett helyezkedik el, és ez a kettő Európa legnagyobb egybefüggő védett erdőterületét alkotják. A mottó is erről tanúskodik: Szabadjára engedni a természetet.


 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Bajorországot

A túraútvonalak összesen 300 km-en húzódnak  van 200 km-nyi bicikli út és 80 km-nyi sípálya, ahol a két sport szerelmesei találhatják meg a legjobb kikapcsolódást. A nemzeti park ugyanolyan szép nyáron és télen is, rengeteg eldugott hellyel rendelkezik, az egész terület 95%-a érintetlen. A titokzatos lápokon át a kristálytiszta hegyi patakokon át egészen az egészen elbűvölő gleccsertóig mindenki megtalálhatja a számára legszebbnek tartott helyszínt. Ez a gleccsertó egyébként a Rachelsee névre hallgat, és a parkban töltött időt különböző élménytúrákkal tudjuk eltölteni még. Ezek közül pár név szerint: pl. a Watzlik-Hain, a Schachten & Filze, valamint a Seelensteig, a Lusenwandergebiet, a Rachel-Falkenstein őserdők és a Felswandergebiet.


Bajor erdo Nemzeti Park 01


A zord, hideg időjárás az embereknek nem feltétlenül kedvező, az őshonos állatok viszont (baglyok, hollók, vidrák, harkályok, császármadarak) tökéletesen érzik magukat ezen a hőmérsékleten. Az állatok többségét a lakóhelyükön lehet testközelből megismerni, a természetvédelmi területek kialakításának köszönhetően. A kicsiket egy rendkívül jól felszerelt és hangulatos erdei játszótér várja, illetve egy Európa szerte egyedülálló oktatóközpont, szintén az erdő közepén. A tanulni vágyóknak még ott van a St. Oswald múzeum, illetve a Neusschönau melletti információs központ, ahol a nemzeti park történetét lehet egy kicsit részletesebben megismerni.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.