Balatonakali szépen karbantartott stranddal, minőségi borokkal, kikötővel, kempinggel, ifjúsági táborokkal és nem utolsó sorban számtalan kulturális programmal várja a látogatókat.

  A balatonfüredi járásban fekvő, egykor Zalához, most azonban már Veszpém megyéhez tartozó települést nyaranta ellepik a turisták. Nem is csoda, hiszen Balatonakali szépen karbantartott stranddal, minőségi borokkal, kikötővel, kempinggel, ifjúsági táborokkal és nem utolsó sorban számtalan kulturális programmal várja a látogatókat. Akárcsak a Balaton északi partján lévő többi települést, úgy Balatonakalit is a 71-es számú főúton, valamint vasúton a legcélszerűbb megközelíteni.


 Utazási Tipp  
    Pénztárcabarát balatoni szálláshelyek akár SZÉP kártyával is!


Akali3  Akárcsak a Balaton számos más környékét, ezt a helyet is felfedezte már magának az ősember is, a környék első ismert lakói azonban a kelták és az őket követő rómaiak voltak. Az Árpád-korban a fehérvári uradalom birtokai közé sorolták, gazdái egyben a Szent Korona és a koronázási jelvények őreivé váltak, a török időkben azonban a falu elpusztult. 1807-től a piaristák kapták meg a területet, akik hozzáláttak újbóli felvirágoztatásának. A 20. század elejétől vált egyre határozottabban üdülőfaluvá, de a piaristák még a II. világháború végéig birtokolták.


 Akali1


Balatonakali strandja

 

  • több, mint 21 ezer négyzetméternyi napozófelületű, fákkal tarkított, parkolóval rendelkező füves strand
  • zuhanyzó, vízi mentő szolgálat, WC, homokozó, játszótér, horgászstég, sportpályák (röplabda, strandfoci, sakk, vízilabda pálya), vízibicikli-kölcsönző
  • büfék, boltok, étterem
  • kisgyermekek részére kialakított partszakasz is van
  • mozgássérültek számára is megfelelő
  • 8-18 óra között van nyitva
  • Felnőtt jegy: 800 HUF, gyerek jegy: 450 HUF
    Akali4

 Látnivalók a környéken


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.