Bangkokról sok utazó beszél  szuperlatívuszokban, azt viszont csak tényleg nagyon kevesen tudják róla, hogy a thai főváros hivatalos neve  világrekord hosszúságú.  Összesen 168 latin karakterével  a világ leghosszabb  helységneve, amivel biztosan  vezeti a hosszú nevű városok listáját. Tudj meg többet erről az érdekes városról !

  A legtöbb thaiföldi ember egyszerűen csak "Krung Thep" néven hívja az országa fővárosát, amit általában "Angyalok Városára" fordítanak. Az viszont tényleg meglepő, hogy  vannak olyan thaiok, akik kifogástalanul tudják végigmondani az egész kifejezést anélkül, hogy hibáznának a szavak sorrendjében. Bangkok neve tehát hivatalosan így hangzik:

"Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Maha Sathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit", 


 Bangkok 1


 

   Eredetileg is Bangkok volt annak Chao Phraya folyó mentén lévő kis halászfalunak a neve, amit 1792-ben Sziám új fővárosának választottak az ország uralkodói. A világ nagy részén azóta is ezt az elnevezést használják, melynek a jelentése kb. annyit tesz, mint  "hely a nagy folyón sok fával"o. Anban  az uralkodók hangsúlyosabb nevet akartak adni a gyorsan növekvő fővárosuk számára, melynek területén jelenleg már több mint 15 millió ember él. 


Bangkok motorcsőnak


 Thaiföld egyedülálló kultúrával rendelkezik  és különleges élményt jelent a felkeresése az európából érkező utazók számára. A legtöbben csak néhány napot maradnak a nyüzsgő városban, mielőtt tovább utaznának Phuketre, Koh Samuira vagy valamelyik ázsiai országba. A rövid megállást a sokan használják ki arra, hogy a lehető legtöbb nevezetességet ismerjék  meg Bangkokban és a környéken.


Bangkok királyi hajómúzeum

Bangkok legfontosabb látnivalói

Összeállításunkban felsoroljuk azokat a bangkoki látnivalókat, amiket nem szabad kihagyni a programból:

 Cikkünk folytatódik, kattints ide Bangkok  10+1 legjobb látnivalójáért!

.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.