Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Az ember hajlamos sok olyan épületet károsnak nevezni, ami egy háborítatlan területen került megépítésre – annak ellenére, hogy azok sok esetben tökéletesen beleillenek a tájba, vagy éppen kiegészítik azt. Ilyen a Brenner hágó is.

 

A Brenner-hágó több nagyon fontos helyet összekötő, völgyeken átfutó híd, ami összeköti Európa északi részét déllel, Olaszországot az észak-osztrák területekkel. A hágó legmagasabb pontja 1370 méter. A területet Kr. e. 3300, a rézkor óta lakják. A hadügyi jelentőségét a római korban fedezték fel először, a gallok elleni háborúkban, de a legjelentősebb esemény Augustushoz köthető, aki Kr. e. 15-ben átkelt a hágón, egy hadjárat megindításának érdekében.


brenner hago 02

forrás: wikimedia.org, .freedomtreks.co.uk blogspot.comA 2. században, a népvándorlás következtében az akkori római uralkodó, Lucius Septimius Severus megerősítette a hágót, hogy a vandálok ne tudjanak betörni az Apennini-félszigetre. A Német-Római Birodalom ideje alatt postai útként működött, és egy család, a bergamói de Tassis vállalta el a karbantartási feladatokat, amit hatalmas nagy tisztelet övezett. Ez viszont nem volt hosszútávon opció, ezért 1777-ben Mária Terézia által felújításra került. A Napóleoni háborúk ideje alatt is jelentős szerepet kapott, aki ezt a hágót ellenőrizte, az abban a pillanatban képes volt uralni a térséget.
 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások Ausztriában

Vasútvonal csak 1867-ben épült ki, aminek következtében sokkal gyorsabbá vált a közlekedés a vonalon. A vesztes első világháború után az 1919-es saint-germaini békeszerződésben kijelölték az új határokat, ami pont Brennert szelte ketté. (Ez a béke egyébként a magyarok számára nem annyira ismert, mivel ez az 1920-as trianoninak a kistestvére, mindenesetre annyit érdemes tudni róla, hogy a tárgyalásokon az Osztrák-Magyar Monarchiát kiáltották ki egyedüli felelősként, mindezt úgy, hogy az osztrák küldött nem vehetett részt a tárgyaláson.) A hágót 1926-ban leaszfaltozták a növekvő forgalom miatt, majd ennek a közvetlen folytatása volt az Europabrücke 1957-es építésének a kezdete, ami egyben az autópályát is jelentette.

brenner hago 01

forrás: blogspot.com

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.