bulgária

 • Bulgária az idei év nagy slágere

    Az elmúlt években a bolgár turizmus fejlődése figyelemre méltó volt. A kormány és a helyi vállalkozók jelentős erőfeszítéseket tettek az infrastruktúra fejlesztésére és a szolgáltatások minőségének javítására. Ennek következtében a bolgár tengerpart az utazási célpontok rangsorában egyre feljebb lépett, és olyan küldőországokban is népszerű lett, mint Nagy-Britannia, Németország és Magyarország.

 • Bulgária az idei nyár nagy slágere

      A bolgár tengerpart hosszú ideije vonzó célpont  a nyaralni vágyók számára, és idén ismételten jelentős növekedést tapasztalható az utazók számában. A szervezett charterjáratok és a csomagban kínált programok iránti kereslet fokozódása azt jelzi, hogy a bolgár tengerpart idén is az egyik legnépszerűbb úti cél lett az utazók körében. 

 • Nyaralás a földi paradicsomban távol a világ zajától

     Ki ne vágyna arra, hogy kiszálljon a napi taposómalomból és eljusson egy mesebeli szépségű nyaralóhelyre? Vajon melyik lenne a legjobb helyszín, ahol testünk jól kipiheni magát és a lelkünk is feltöltődhet? Nézzünk meg öt csodás tippet, ahová egyszer az életben érdemes lenne eljutni !

 • Bulgária legjobb strandjai, megmutatjuk hová menj olcsón nyaralni !

  A Fekete-tenger partján lévő Bulgária ismét a magyar utazók egyik kedvenc célpontja. Megfizethető  áraival, 378 kilométer hosszú homokos  tengerpartjával, számtalan látnivalójával  és remek szállás ajánlataival sokak számára nyújt idén is kiváló lehetőséget a nyaralásra.

 • Így utaztunk régen: Iskolai kirándulás Albenába

  Újra Albenában 1984. július. Most egy újabb osztálykirándulásról mesélek, az „Így utaztunk régen” rovatban.  Öt évvel az első osztályom bulgáriai osztálykirándulása után az 1984-ben végzett A4.b osztályommal újra oda szerveztem kirándulást.

 • Bulgária legszebb ékköve, a rilai kolostor

  A Rila-hegységben megbúvó csodálatos kegyhely Bulgária délnyugati részén található. A bolgár ortodox egyház egyik legszentebb helyének története egészen a 10. századig nyúlik vissza, amikor Rilai Szent János, az ország védőszentje úgy döntött, hogy ezen a vidéken éli tovább remeteként az életét. Az 1983-ban az UNESCO világörökség részévé választott rilai kolostor napjainkban az ország leglátogatottabb látványossága.

 • A Fekete-tenger titkai

   Mi rejlik a Fekete-tenger mélyén? Nyüzsgő élet vagy végtelen csend? A hatalmas víztömeg mindig is kíváncsivá tette a partjai mentén élő népeket, számos mítosz él róla napjainkban is. Ami viszont meglepő lehet, hogy a Fekete-tengerről szóló rejtélyes történeteknek nagyon is van igazságalapjuk.

 • Bulgária egy szuper erős turistamágnes

  Bulgária sokmindenki bakancslistájáról hiányzik még, nagyon sokan még egyáltalán nem jártak ebben a csodálatos balkáni országban. Ez nagy kár mivel Bulgária egy csodálatos és könnyen elérhető utazási célpont, ami lenyűgöző természeti szépségekkel, barátságos helyiekkel és rengeteg épített látnivalóval várja az utazókat. A következőkben felsoroljuk a Bulgáriába utazás melletti 10 legmeggyőzőbb érvet.

 • A Duna 10 érdekes titka - tények amiről nem biztos hogy hallottál

    A Duna   Európa második leghosszabb folyója (a Volga után) egyben az Európai Unió  leghosszabb folyója.  A  Duna a németországi Donaueschingenben  Fürstenberg hercegek     kastélyának parkjában ered, majd 2860 kilométer megtétele után ömlik a Fekete-tengerbe.  A Duna útja során 10 országot érint, ezek pedig a következők: Németország Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária, Moldova és Ukrajna.  Összegyűjtöttünk néhány további érdekes tényt,  amik segítenek megismerni, hogy mitől  annyira egyedi és érdekes  hazánk legfőbb folyója a Duna.

 • Így utaztunk régen: Osztálykirándulás a Fekete tengernél - 1979. július


  A 70-es évek végén szinte az egyetlen elérhető tengerpart nekünk, magyaroknak Bulgáriában volt. Ide vittem el én is az első osztályomat. Ezt mesélem most el.
 • 10 érdekes tény amit  kevesen tudnak Bulgáriáról

  Bulgáriát téli síközpontjai és Fekete-tenger parti ühomokos strandjai miatt keresi  fel a legtöbb utazó. Összegyűjtöttünk 10+1 érdekes tényt is Bulgáriáról, amik méginkább felkethetik az érdeklődést hogy még többen felkeressék ezt a csodálatos országot
 • Bulgária legjobb utazási célpontjai

  Bulgária minen évben remek utazási élményekkel és nagyon jó árakkal várja az utazókat
 • Szozopol a bolgár St. Tropez - strandok, látnivalók, programok és érdekességek

  Szozopol egy festői bolgár üdülőhely, ahol bőven akad látnivaló és mégis mentes a tömegturizmustól.
 • Fedezzük fel Bulgáriát - Napospart, Neszebár, Szozopol

  Biztosan mindenkinek van a családi, baráti körében olyasvalaki, aki nosztalgiával gondol vissza a 80-as években Bulgáriában eltöltött nyaralására.
 • Együtt Plovdivban – 2019-ben Plovdiv Európa kulturális fővárosa

  Bulgária legősibb városa Plovdiv rendezi meg az idei év legnagyobb európai kulturális rendezvénysorozatát
 • Bulgária, ahol a legtöbbet hozhatod ki a pénzedből

  Bulgária vezető üdülőhelye nagyszerű ár-érték arányt jelent a turisták számára – kalandok és pihenés
 • All Inclusive tengerparti nyaralások – az út ára mindent tartalmaz

  A várva várt üdülés új és népszerű formája az all inclusive nyaralás. Érkezéstől az elutazásig teljes ellátást és programokat is kapunk anélkül, hogy bármiért külön kellene fizetnünk.
 • Aranyhomok és Albena - programok és kedvező árak Bulgáriában

  A Fekete-tenger partja ezen a nyáron is ragyogó napsütéssel, nagyon kedvező árakkal és jó minőségű szállásokkal várja a magyar vendégeit!
 • Bulgária Napospart - 10 praktikus tipp magyar nyaralóknak

  A Fekete-tenger partján, Bulgáriában nyaraló magyar utazóknak összeállítottunk 10 utazási tippet, hogy pihenésük még változatosabb legyen!
 • Praktikus utazási információk Bulgáriába utazóknak - látnivalók és érdekességek

  Fontos tudnivalók a bulgáriai nyaralásról. Mit érdemes megnézni? Melyik a legjobb utazási időszak?