Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés


  • Werfen

  Az egészségünkre való hatása is megérdemel néhány gondolatot. Tüdőbetegeknek sok esetben ajánlják a mai napig is, a friss hegyi levegőt. A lelki egészség megóvása, gondozása érdekében sokan keresik fel a hegyek adta békét, nyugalmat, csendet.


toscana hegy


  A hegyekben élők alkalmazkodtak az ott kialakult feltételekhez, és igen sokféle kulturális és néprajzi érték, földhasználati és tájgazdálkodási forma, számos, a helyi viszonyoknak megfelelő kultúrfaj alakult ki a természettel való évszázados együttélés során. Ennek megőrzése, fenntartása kötelességünk. A hegyek nyersanyagot, ásványokat szolgáltatnak a számunkra, melyeket az őskortól használunk.


tátra


  Az egyik talán legfontosabb szabály, hogy amit fel viszünk, azt vigyük is le. Saját tapasztalatomból mondhatom, hogy egy 2000 méteres Felvidéki hegyre felmászva, ahová felvonó nem jár, a csúcs alatt épült menedékházba mindent kézi erővel visznek fel. Legyen szó élelemről, vízről, sörről, tüzelőről, bármiről. Eléggé szégyenletesnek találnám, ha elvárnánk azt, hogy a mi szemetünket mások cipeljék le helyettünk. Többek között azért is, mert a kirándulók, magashegyi túrázók, hegymászók többek között egy okból vannak ott, a hegyek szeretete miatt. Se másokat, se a környezetet ne terheljük elhagyott, otthagyott szemetünkkel.


bukk


  A Föld kialakulása óta jelen vannak a hegyek, sok mindent meg és túléltek. Táplálják az életet a mai napig, otthont adnak sok embernek, állatnak és növényeknek. Becsüljük és óvjuk meg őket, hiszen nélkülük nem biztos, hogy ilyen formába lenne élet, mint amiben most élünk. Szerző & fotók:  Hajdu-Felső Bernadett

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.