A Jövő Múzeuma lesz a Dubai Expo 2021 fő attrakciója, ahol bemutatják nekünk a tudomány, a technológia és az innováció jövőjét.

 

A modern és extrém építészetéről és műszaki megoldásairól híres Dubai 2021 szeptemberétől a Dubai Világkiállítás alkalmából újabb ikonikus attrakcióval gazdagodik. Az újonnan épült ovális alakú, rozsdamentes acélból készülő 7 szintes épület a Jövő Múzeumának ad otthont, különlegessége, hogy elemeit 3D nyomtatók segítségével készítették el.


 Utazási Tipp  
   Akciók, Last minute Dubai  

A Jövő Múzeumát keleti kecsesség jellemzi, külsejét kifinomult formavilággal tervezték meg, míg belsejében futurisztikus megoldásokkal lehet találkozni. A 7 szintes ultramodern épület struktúráját ezer darab egymásba illeszkedő környezetbarát, sima és modern stílusú acél háromszög borítja, amelyeket gondos precizitással illesztettek egymáshoz. Az egyedi kialakítású dubai épület leginkább egy ovális szemre emlékeztet, amelyet finom arab kalligráfiával díszítettek.

dubai 2020 muzeum 01

forrás: pinterest.com"A teljes homlokzati rendszer egységes, azaz a szerkezet, az ablakok, a hő- és a vízszigetelés is egy rendszert alkotnak" - mondta Shaun Killa, a dubai Killa Design építészeti cég vezetője.
A Dubaiban épült múzeum kiállításai olyan témákat mutatnak be korszerű formában, mint például az éghajlatváltozás, a mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság, az orvostudomány fejlődése, valamint a jövő új kihívásai és a legmodernebb nanotechnológiák.


 Utazási Tipp  
    A legjobb áru
utazások Dubaiba

A Jövő Múzeumának látogatói csatlakozhatnak egy 2035-es virtuális kiránduláshoz, ahol bemutatják, hogyan változik meg az emberek élete, miképpen hat ránk a fejlődő technológia. Várhatóan milyen szerepet játszik majd az egyének és a családok életében a sok új innovatív megoldás. A Jövő Múzeuma azt is bemutatja, hogyan lehet felhasználni a fejlesztéseket az összetett társadalmi és gazdasági kérdések megválaszolásában. Az épület szokatlan és tetszetős formatervezése miatt már a magnyitása előtt is több építészeti díjat nyert el.