Nagyon sokan utaznak távolabbi desztinációkra Dubai átszállással, úgy hogy pár napot el is töltenek ott.  Számunkra készítettünk egy rövid összeállítást arról, hogyan hozhatják  ki a legtöbbet két napból.   Íme néhány látnivaló, amiből szinte minden utastípus válogathat még akkor is, ha csak 2-3 napot tud ott eltölteni. 

Burj Khalifa

   Mi más lehetne a legjobb módja annak, hogy megismerjuük Dubai különleges világát, mint egy felejthetetlen panorámaprogram  a világ legmagasabb épületéből, a Burj Khalifa kilátójában? Dubai ikonikus jelképe a 828 méteres magasságba emelkedő  csodaszép toronyház, ahonnét  tiszta időben óriási távolságokba lehet ellátni. Fentről jól kivehető a város és környékének minden fontos részlete.   Mindössze 90 másodpercre van szükségünk, hogyt elérjük a 124 -es szinten található kilátó plattformot, ahonnét megtekinthető ez a lélegzetelállító látvány. A magasból fantasztikus a 360 ° -os panoráma nyílik elénk és akár aranytömböt is lehet vásárolni egy automatából! 

TUDJ MEG TÖBBET AZ ÉGIG ÉRŐ  BURJ KHALIFÁRÓL! dubai Burj Khalifa 03


Bevásárlás

 A Dubai  egy több mint 95 bevásárlóközponttal rendelkező bevásárló paradicsom, ahol nemzeti szórakozásnak számít a shoppingolás. Az Egyesült Arab Emírségek üzletközpontjaiban a világ minden tájáról származó dizájnermárkák üzletei sorakoznak a fényes eleganciával kialakított hatalmas légkondicionált mega bevásárlóközpontokban. Dubaiban található például a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, a The Dubai Mall, ahol több mint 1000 világmárkákat kínáló üzlet található. Dubai további nevezetes bevásárlóközpontjai közé tartozik még a Mall of the Emirates, az Ibn Battuta Mall és a Dubai Festival City Mall. Vannak olyan bevásárlóközpontok is, ahol a vásárlás mellett szórakoztató programokat is ki lehet próbálni. Ilyen például a SkiDubai, a Dubai Aquarium vagy a KidZania.  Az egyik legautentikusabb vásárlási élményt pedig a régi bazár nyújtja, ahol át lehet élni a régi idők alkudozós arab piacainak hangulatát. 


HPIM7420


Sivatagi szafari

Ha Dubaiban jár az ember, kár lenne kihagynia egy   sivatagi  szafarit.  A sivatag közvetlenül a város mellett található, így könnyen megközelíthetők a homokdűnék a dzsipekkel szervezett szafari kirándulások során. Érdekes lesz látni a sivatagi élővilágot a természetes élőhelyén vagy megkóstolni a helyi ízeket egy sivatagi vacsorán.


Jeepdubai

Adrenalinfröccs 

Dubajban rengeteg olyan programlehetőséget lehet találni, ahol az egekbe szökhet az adrenalin szintünk. A Dubaiba ellátogatók előszeretettel keresik fel  a különböző tematikus csúszda és egyéb kaland- vagy vidámparkokat is. Ha valakinek esetleg mindez nem lenne elég, ki lehet még próbálni az ejtőernyőzést  is egy kisrepülőgépről a város felett a SkyDive Dubai szervezésében.


Ice Land Water Park

 

Dubai Expo  

 2021 októberétől rendezik meg az eredetileg 2020-ra tervezett Expo  Dubai rendezvénysorozatát, amelyen több mint 190 nemzet mutatkozik be. Számos kreatív és innovatív megoldás kerül bemutatásra, amik olyan problémákra kínálnak innovatív megoldást amikkel a világunk minden nap is szembesül. 

dubaiexpo2020 header

OLVASS TÖBBET A DUBAI VILÁGKIÁLLÍTÁSRÓL !


 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.