Ezt a bámulatos szigetet a turisták elsősorban páratlan természeti adottságai miatt szeretik, így az ide látogatók nem csak kikapcsolódnak, hanem sok ismerettel is gazdagodnak.

 

A Kelet-kínai-tengeren található sziget Dél-Korea legnagyobb szigete, a maga 1848 négyzetkilométerével. Az anyaországtól 80km-re található a partoktól délre, Japántól pedig 180km-re nyugatra. A vulkanikus eredettel rendelkező sziget lényegében egy hatalmas vulkán, ami a hatalmas víztömegből emelkedett ki. A köznyelvben az „istenek szigeteként” híresült el, magas hegyei, csodás természeti adottságai és elkápráztató türkizkék tengervize miatt. Vagyis Dzsedzsu szigete okkal vált turistaparadicsommá. A tengerpart meglátogatása mellett van lehetőség a sziget zöld területein nagy túrákra, és a lovaglás kipróbálására is.


jeju island 01Sokan azért tartják különlegesnek ezt a helyet, mert az érintetlen természet mellett igazi geológiai csodákat is láthatunk, hiszen a sziget vulkanikus eredete miatt sok helyen találhatóak barlangrendszerek is.

 

Dzsedzsun cirka 600 000 ember él, fővárosa pedig Csedzsu (Dzsedzsu). De más városokkal is rendelkezik, többek között ilyen Seogwipo és Gangjeong.


 Utazási Tipp  
    Utazások Dél-Korea csodás helyszíneire

A sziget legfőbb látnivalói:

 

  • Halla-hegy: Ez a geológiai képződmény adja a szigetnek a legmagasabb pontját, a maga 1950 méteres magasságával. Annak ellenére, hogy az egész hely szubtrópusi kílmával rendelkezik, a csúcson található néhány ritka alpesi növényfaj is. A hegy egy kialudt tűzhányó maradványa, és a tetején található is egy vulkanikus mederrel rendelkező állóvíz, a Baeknok-tó. Ahogy fokozatosan haladunk lefelé a magaslatról, úgy találhatjuk szembe magunkat vízesésekkel, és a legkülönbözőbb formájú sziklaalakzatokkal. A Halla-hegy 1970 óta védett terület.


jeju island 02


  • Láva barlang rendszer: A rendszert összesen öt barlang alkotja, amik cirka 300 000 évvel ezelőtt keletkeztek, a tűzhányó tevékenységének melléktermékeként. Természetesen az egész lávaüregrendszer az UNESCO Világörökségének a részét képzi, amit csodálatos járatai miatt többször is megszavazták a világ legszebb barlangjának. Az öt barlang neve, betűrendben:
  • Bengdwigul (híres a benne található labirintusokról, és képződményekről)
  • Dangcheimuldongul (sok páratlan mészkőképződmény található itt)
  • Gimnyeonggul (páratlan látnivalók rejtőznek a föld mélyén)
  • Manjanggul (ez a leghosszabb barlang, 7416 méter hosszú)
  • Yongcheondonggul (a képződményei érdekesek)