Egyiptomot egész évben turisták milliói látogatják. Nem is csoda, hiszen több ezeréves történelme ámulatba ejti a látogatókat.

   Múltját tekintve Egyiptom volt a világ legelső turisztikai célpontja. Már gyermekkorban kíváncsivá tesz kivétel nélkül mindenkit a fáraók és piramisok világa. Ki ne vágyna hát arra, hogy az Indiana Jones filmek után, a hátizsákot felkapva, teveháton szelje át a végeláthatatlan sivatagot miközben a benne rejlő kincsek után kutat, hogy Howard Carter vagy Zahi Hawass nyomdokait kövesse.  


liliom safari egypt traveling red sea44


Felfedezni, megismerni az ősi egyiptomi civilizációt egy időutazás a történelemben. A többezer éves gigantikus méretű piramisok mellett állva már nem szabadulunk, Egyiptom örökre a szívünkbe férkőzik.


liliomsafari egyiptom luxor nilus hajo ut varosnezes 299


Ne féljünk hát belevágni a kalandba, akkor sem, ha nem akarjuk habzsolni a  történelmi tortaszeleteket.
Hiszen alig három és fél órányira az állandó napsütés és a lélegzetelállító Vörös-tenger vár bennünket, a kék és zöld megannyi színében pompázva. Klímája miatt egész évben fürödhető. De ez még nem minden, olyan páratlan élővilággal csábít bennünket, aminek nehéz lesz ellenállni.


09.14 Brigitte Bolubas


Ha eddig csak a National Geographic csatornán láttuk ezt a pazar víz alatti világot, akkor itt az ideje, hogy beledugjuk a fejünket a „Vörösbe”!  

Azonban legyünk nagyon óvatosak, mert az a színvilág, a sok lágy- és kemény korall, a többszáz féle különböző hal, és az a béke, nyugalom, amit a Vörös-tenger kínál kifejezetten veszélyes lehet!
Ha nem ejtett rabul a történelem, megteszi a Vörös-tenger és sohasem szabadulsz az érzéstől, hogy itt a helyed!
Az egyszerű hotelszobákon át, a luxus saját medencés villákig minden megtalálható, így a fantasztikus feltöltődés nem fog elmaradni. 


liliom safari diving fish underwaterlife27


Ha pedig megunjuk a napozást, a búvárkodást, programok sokaságából lehet választani a család igénye szerint.


                            Szerző & fotók: Bolubás Brigitta – Liliom Tours Egypt