Egy teljesen új módszer az elnéptelenedés ellen, a jelképes összegekért való lakásvásárlás. Működő képes-e a modell?

 

Számos olasz önkormányzat látott már lehetőséget abban, hogy használaton kívüli ingatlanjaikat igencsak csekély összegért hirdették meg. A dolog elsősorban az olyan kisvárosokra volt jellemző, amik nehezen megközelíthetőségük miatt áruba bocsátották egy-két felesleges ingatlanjukat. Viszont a dolognak most azért van mégis hírértéke, mivel egy lecsúszóban lévő nagyváros, a pugliai Taranto is beszállt ebbe, és 1 euróért kezdte el árulni bizonyos lakásait.


 Utazási Tipp  
   

Utazások, szállások

Olaszországban


A lecsúszás jelen esetben nem az elnéptelenedést, hanem a szigeten található óváros rossz állapotát jelenti. Az önkormányzat 15 épületet hirdetett meg, amit 1 euróért lehet megvásárolni. Az egyetlen kikötés, amit Francesca Viggiano, a Taranto örökségvédelmi tanácsnoka kikötött, az az, hogy a bérbevevőknek kell elvégezniük azokat (az akár több évtizede elmaradó) felújítási munkálatokat, amikre az önkormányzatnak egyszerűen nincs pénze. Szóval az ár tényleg jelképes, ugyanis a lakással nagyon sok munka lesz, viszont ha elkészül, a város jelenlegi feltámasztási tervei alapján egy egész rendes kis lakóhellyé válhat.


taranto01


 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.