Ezt sosem fogja elfelejteni a gyerek: Élményparkok és kalandok kicsiknek és nagyoknak Párizsban

 

Disneyland Párizs:


Azt hiszem mindannyian álmodoztunk már arról gyermekként, hogy néhány nap erejéig egy mesében élhessük életünket, kedvenc hőseinkkel a varázslatok földjén. A párizsi Disneyland egy igazi mesevilágba repít el bennünket, ahol a szemünk láttára elevenednek meg a csodák. A kicsiket már ez első pillanattól magával ragadja a hely hangulata, Minnie és Mickey egér barátságos fogadtatása, Hamupipőke kastélya, vagy Alice Csodaországa. Az idősebb korosztály pedig néhány nap erejéig lehetőséget kap arra, hogy újraélje szeretett gyermekkorát.

 

Egy biztos: aki a párizsi Disneylandbe látogat, egy életre szóló élménnyel gazdagodva fog hazatérni onnan.

 

A világ negyedik legnagyobb vidámparkja az Eurodisney alapvetően két fő részre osztható, a Disneyland Park-ra és a Walt Disney Studios Park-ra. A két parkon kívül található egy Village elnevezésű rész is, éttermekkel, bárokkal, boltokkal.


disneyland 01A park nagyobbik része a jól ismert vidámpark, a Disneyland. Kisebb gyerekekkel mindenképp érdemes itt kezdenünk a kalandozás, ugyanis ez a park igazi mesevilág része. Összesen 39 attrakció várja az érkezőket, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a kedvencét, legyen szó kisvonatról, körhintáról, hullámvasútról, vagy szabadesésről. Ellátogathatunk Pán Péter világába, harcolhatunk Buzz Lightyear-ral, megdörzsölhetjük Aladin lámpását, betekintést nyerhetünk a Karib-tenger kalózainak világába, próbára tehetjük bátorságunkat az Indiana Jones hullámvasúton vagy a Phantom Manor kísérteties kúriájában.

 

A Walt Disney Studios Park részen sem fogunk unatkozni, itt ugyanis a szimulátorokon, és attrakciókon kívül betekintést nyerhetünk a filmkészítés rejtelmeibe. A Hollywood Tower, a maga 13 emeletével mindenhonnan tökéletesen látható, egy egykori hotel hangulatát idézi, korhű berendezéssel, ruházattal. A Studio Tram Tour pedig garantáltan egy felejthetetlen élményt nyújthat számunkra, ugyanis megismerhetjük a filmekben használt technikákat, egy igazán látványos formában. Sokak örök kedvencéből, a hullámvasutakból itt sincs hiány, félelmet nem ismerve ülhetünk fel az Aerosmith és a Crush’s Coaster-re. Semmiképp sem szabad kihagynunk Aladin repülőszőnyegét és a rajzfilmkészítés kulisszatitkait tartogató Art of Disney Animation attrakciókat sem.


 Utazási Tipp  
    Fantasztikus utazások Párizsba

Néhány hasznos tipp, információ:

 

  • Érdemes figyelnünk, mikorra időzítjük utazásunk időpontját. Iskolai szünetekben, hétvégéken sokkal hosszabb sorban állási időkkel kell számolnunk.
  • Előreváltott jeggyel is rengeteg időt spórolhatunk meg.
  • Ár szempontjából érdemes a parkon kívül eső boltok és éttermek felkeresése.
  • Egy nap alatt szinte lehetetlen bejárni az egész területet és kipróbálni minden attrakciót, ezért érdemes vagy hosszabb időt eltöltenünk itt, vagy előre megterveznünk utunk a mesevilágban.
  • Napi jegy vásárlása lehetséges csak a Disneylandbe, ennek a felnőtt jegyára 50-80 euró között mozog, a gyermek (11 éves korig) pedig 50-70 között. Kombinált jegy is váltható, mellyel a Walt Disney Studios Park látogatása is lehetséges, ez nagyjából 20 euróval drágább. Ezeken kívül pedig többnapos kombinált jegyek vásárlására is van lehetőség, mindezt megtehetjük a park hivatalos oldalán.
  • Vannak szállások kifejezetten a Disneyland látogatóinak számára, ha pedig olcsóbb szállást szeretnénk választani, érdemes ezt a RER vasút vonalán megtennünk, ugyanis ez megáll a parknál.


asterix park

forrás: pinterest.ie


Parc Astérix

 

Az Eurodisney mellett egy másik mesevilágba is betekintést nyerhetünk Párizs közelében. Ez nem más, mint az 1989-ben megnyílt Asterix Park, amely szintén rengeteg remek programmal és attrakcióval várja a látogatóit. Érdekesség, hogy az élményparkban tett utunk során megismerkedhetünk Asterix-el és Obelix-el, a gallokkal, és még Julius Caesar seregével is. Ittlétünk során visszautazhatunk az időben, belecsöppenhetünk a gallok világába, elutazhatunk az ókori görögökhöz, vagy betekintést nyerhetünk a 19. századi Franciaország életébe is. Mindezt 39 páratlan vidámparki attrakcióval társítva élhetjük át.


 Utazási Tipp  
    Fantasztikus utazások Párizsba

Vannak játékok csak gyerekek számára, de az idősebb korosztály sem fog egy percig sem unatkozni, kifejezetten csak a felnőttek számára is rengeteg attrakcióval készültek a tervezők. Az áraik lényegesen kedvezőbbek, mint a Disneylandben, a napi belépő nagyjából 30-50 euró. Egyébként ez a park is a RER vasút vonalán található, mindössze 30-35 kilométerre, északra Párizs belvárosától, ha kedvünk tartja és időnk engedi akár mindkét park meglátogatására is van lehetőségünk, így akár egy utazás alatt kipipálhatjuk a két mesevilág által kínált életre szóló élményeket.