Két ország az USA és Kanada határán található a világ talán legtöbbet fényképezett zuhataga a Niagara vízesés.


Minden évben milliók utaznak el a két ország határán lévő 53,6 méter magas és rendkívül széles Niagara vízesés rendszerhez, hogy megcsodálhassák e kivételesen szép természeti jelenséget. Az utolsó jégkorszakban kialakult Niagara vízesés két hatalmas ország határán található és három fő részből áll. A határ kanadai oldalán Ontario államban található a látványos Patkó-zuhatag, amit a Kecske-sziget választ el az USA New York államához tartozó impozáns Amerikai-zuhatagtól és a kisebb Menyasszony fátyol-zuhatagtól, melyeket a Luna-sziget válasz el egymástól.


niagara usa kanada 01A Niagara folyó a Nagy tavakat köti össze az Atlanti-Óceánnal. A folyón lévő Niagara vízesést a kanadai oldalról érdemes felkeresni, mert sokkal szebb és látványosabb mint az USA oldaláról. A legtöbb utazó igyekszik közeli szállást választani és a viktoriánus stílusban épült Niagara ont he Lake városában keres magának hotelt. A vízeséseket három módon is megcsodálhatjuk: gyalogosan a kilátóból, helikopteres túrán a levegőből, vagy egy hajókirándulás során ami egészen a vízesés lábához visz.


 Utazási Tipp  
    Szervezett utazások, szállásfoglalás
Észak-Amerikában

Érdekességek, praktikus tudnivalók a Niagara Vízesésről:

 • A „Niagara” elnevezés az irokéz indiánok „Onguiaahra = szoros”szavából származik,
 • 1848 március 29-én egy felsőbb jégtorlasz miatt teljesen leállt a vízesés.
 • 1912 február 4-ig télen megengedték, hogy a látogatók gyalogosan a jégen közelítsék meg a vízesést. Volt olyan alkalom 1888-ban, amikor egyidejűleg 20 ezren álltak a jégen. Ez egy 1912-es baleset után ez már nem lehetséges, mert 3 ember alatt beszakadt a jég.
 • 1969-ben néhány hónapra eltorlaszolták az Amerika-vízesést, hogy felmérjék mivel járna egy olyan átalakítás, ami még látványosabbá teszi az USA-hoz tartozó részt, erről végül a várható magas költségek miatt lemondtak a beruházók.

TIPP: Érdemes előre jegyet váltani, mert gyakran olcsóbb és több helyre biztosít kombinált belépést.

 • Esténként színes reflektor fények teszik még intenzívebb élménnyé a vízesések látványát.
 • Földünk édesvizének húsz százaléka található a Nagy Tavakban, melynek nagy része átfolyik a Niagara-vízesés három árának valamelyikén.
 • A vízesés mindig kihívást jelentett és vonzotta az őrült küldetésre vállalkozókat. Az első ember aki túlélte a hordóban való átkelést egy 63 éves tanárnő volt, de többen is kötélen egyensúlyozva keltek át a vízesés felett.


niagara usa kanada 02


 • Tavasszal és nyáron a kanadai oldalról olyan túrákat is szerveznek, melyek a sziklába fúrt alagúton keresztül vezetnek el a vízesések mögötti részekhez.
 • Megcsodálhatjuk a vízesést a kanadai oldalon 1941-ben átadott Szivárvány hídról is, mely 289,5 méter hosszú és 61,5 méterrel magasodik a vízfelszín fölé.

 Utazási Tipp  
    Szervezett utazások, szállásfoglalás
Észak-Amerikában

 • A Niagara-vízesés megtekintésének legújabb és legizgalmasabb módja a Mistrider Zipline a Niagara-vízesés kanadai partján található drótkötélpálya, ahol egy 670 méteres drótkötélpályán lebegve lehet megcsodálni a felejthetetlen látványt.
 • Az Amerika-vízesés túloldalán található a Prospect Point Park és a New York-i Állami megfigyelőtorony. Egy kis gyalogos híd keresztezi a vízesést a Luna-szigetre a Menyasszonyi fátyol-vízesés széléhez.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.