A következőkben megmutatunk néhány olyan helyet Európában, ami még mindig eléggé elfeledett rejtett gyöngyszemnek nevezhető. De mégis érdemes felkeresni őket!

  Sokan mennek mostansában nyaralni, így sokan repülnek RyanAir járatokkal. Mivel sok problémás utasunk volt az utóbbi időben, gondoltam írok néhány hasznos infót, amivel megkönnyítem az utat nektek és a kollégáimnak is.

Egy külföldi utazás sokszor jelentős költségekkel jár, így természetes, ha az utazók szeretnék ezeket minimalizálni. Gyakran úgy gondolják, hogy nem érheti őket váratlan vészhelyzet, ez a hiedelmük sajnos gyakran téves. Vészhelyzetbe kerülve utasbiztosítás nélkül, akár sokmillió forinttal is eladósodhat aki nem kötött utasbiztosítást.

  Rugalmasan és a lehető legolcsóbban – így utazik a Z generáció. A tengerpart mindenekfelett, de idegen helyről a napfelkelte és a naplemente is nagyon vonzó a fiatal felnőttek számára. A csendes kisvárosok egy hajszálnyival érdekesebbek számukra, mint a nyüzsgő nagyvárosok, és a túrázás többüket feltölti, mint egy koncerten tombolás.

  A Toszkán-szigetek gyönyörű és népszerű úti cél Olaszország nyugati partjainál, a Tirrén-tengeren találhatók. Itt van néhány fontos információ, amit érdemes tudni róluk:

  Egy igazán különleges programra invitáljuk a jóga szerelmeseit május 31-én, Siófokról induló hajónkra, a Badacsony katamaránra! Gyakorolj a lemenő nap fényében, a Balaton vizén ringatózva egy katamarán fedélzetén! 

  A kisebb kiszerelésű illatszereket és a hotel logójával ellátott köntöst és papucsot szinte mindig lenyúlják a magyarok a szállodákból, függetlenül attól, hogy ötcsillagos hotelről vagy egy olcsóbb szállodáról van-e szó. Az egyik legnagyobb hazai, szállodatermékeket forgalmazó cég szerint a szállodák új ötletekkel és trendekkel reagálnak mind a lopásokra, mind pedig a változó piaci helyzetre.

A zsebünkben lapuló miniszámítógépeknek köszönhetően ma már szinte mindent megtehetünk bárhol és bármikor, ha van internethozzáférésünk. Ez pedig igaz a sportfogadásokra is, hiszen a legtöbb valamire való bukméker lehetővé tette már a felhasználók számára, hogy akár a mobilbarát webes felületen, akár külön alkalmazáson keresztül megtehessék tétjeiket.

A jó idő beköszöntével megérkezett az osztály és a csoportos kirándulások szezonja is. Ha idén valami igazán különlegesre vágynánk, a négyszeres Guinness-rekorder dinnyési Várpark kézműves-foglalkozásokkal, filmvetítéssel és további izgalmas programokkal készül az iskolások és az óvodások és egyéb csoportok számára.

A sok magyar utazó számára kedves MALÉV Zrt.  66 év működés után csődvédelmet kérve 2012. február 3-án függesztette fel végleg  járatainak üzemeltetését. Ennek okai sokrétűek voltak, az ügy károsultjai közül vannak, akik a mai napig sem kaptak kártérítést.

  Bur Dubai utcáin sétálva szinte érzi az ember a bőrén a történelem lehelletét.  A régi kikötő hangulata, az ősi bazár, az autentikus éttermek és a régi erőd környéke olyan élményt jelentenek, amit nagy kár lenne kihagyni.

  Brazilia mai fővárosát  1956-ban alapították  az ország közepén. Építése valódi mérföldkő volt a városrendezés történetében, mivel  Lucio Costa várostervező és Oscar Niemeyer építész arra törekedtek, hogy minden eleme   a lakó- és adminisztratív negyedeitől  egészen az épületek szimetriájáig  összhangban legyenek  a főváros egészével. A hivatalos épületei különösen innovatívak és ötletesek lettek, a város alaprajzát pedig gyakran hasonlítják egy repülőgéphez vagy egy madárhoz.  

  Mivel Dél-Koreában nagyon sok keresztény él, a karácsony nemzeti ünnepnek számít.  Ilyenkor  a legtöbb munkavállaló szabadnapot kap és a családjával és szeretteivel közösen ünneplik meg a karácsonyt, kb. úgy, mint a világ legtöbb országában.

  Az afrikai kontinens 54 nemzet és több ezer kultúra otthona, a második legnagyobb földrész népességét csaknem másfél milliárdra becsülik. A kontinens vallási gyakorlatát alapvetően két nagy világvallás: a kereszténység és az iszlám határozza meg, melyek mellett párhuzamosan vagy szinkretizmusban léteznek az alapvetően animista afrikai vallások. 

1818-ban a salzburgerlandi Oberndorfban  csendült fel először Joseph Mohr és Franz Xaver Gruber világhírűvé vált  szerzeménye, a Stille Nacht című karácsonyi dal. A hangulatos osztrák településen egy kis kápolna állít emléket adal szerzőinek Franz Grubernek  és  Joseph Mohrnak.