Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Észak-Ciprus egy békés és idillikus nyaralóhely sok-sok látnivalóval, ami sokat őrzött meg a mediterrán világ varázsából 

 

A hivatalosan nem is létező országba, Észak-Ciprusba invitáljuk az utazókat, melyet Törökországon kívül egy ország sem ismert el, mégis önálló államként működik. A történelem során számos civilizáció hagyta hátra nyomait és látogatni sem tilos, mégis kevesen keresték fel az elmúlt évek során a török Észak-Ciprust, miután az ország 1974-ben két részre szakadt. A legtöbben elsősorban nyaralási célból érkeznek az országba, melyhez az Európai Unió polgárainak nincs szüksége útlevélre.

 

Észak-Ciprus egyike azon mediterrán területeknek, ahol általában nincs nagy nyüzsgés és tömeg. A hosszan elnyúló homokos strandok felkeresése mellett, akár minden egyes napra lehet találni valamilyen kiránduló tartalmas programot. A török népesség barátságos és vendégszerető. Ételeik és italaik íze sok magyar utazó kedvence. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mit is lehet csinálni Észak-Cipruson a strandoláson kívül.


eszak ciprus nicosiaÉszak-Ciprus látnivalói:

 

Az elmúlt 11 évezred egymást váltó civilizációi bőségesen hagytak hátra érdekes látnivalókat, melyeket a strandolás után érdemes felkeresni:

 

  • Szent Hilarion vára: Az eredetileg bizánci megfigyelőtoronyként létrejött vár 3 részből áll, és a tenger irányából érkező támadások észlelésére kivédésére szolgált. Több hasonló is épült a szigeten, de ez a legnagyobb és az egyik legjobban megőrzött.
  • Girne: Kedvelt kirándulóhelye az Észak-Ciprusra látogatóknak. Várában 6 különböző múzeum is található, egyikükben például egy több mint 2000 éves restaurált hajóroncsot mutatnak be. Népszerű még a kikötő és a tengerparti sétány, ahol kávézók és éttermek várják a vendégeket.
  • Bellapais: Furcsán hangzik, de az Észak-Ciprus legmagasabb pontján (713m) épült középkori kolostor rom a francia gótika egyik szép példája. Építése a frank-keresztes időkre nyúlik vissza, III.Húgo frank uralkodó építtette. A ma múzeumként és hangversenyteremként használt romantikus kirándulóhelyen nagyon szép fotókat lehet készíteni. Szépen ápolt virágos park, kézműves boltok és ámulatba ejtő kilátás fogadja az utazókat.

 Utazási Tipp  
    Last minute utazások Észak-Ciprusra -20-40%-tól

  • Nicosia/Lefkosa: A világ egyetlen ketté osztott fővárosa a reneszánsz idők várostervezésének bámulatos mintaképe. 11 bástyával erődített falai még ma is stabilan állnak. Uniós polgárként 3 gyalogos átkelőn a megosztott város mind a két oldalát bejárhatjuk. A török oldalon az oszmán építészet szép erkélyes lakóházait,mecseteket és szép tereket lehet látni. A város kettéosztottságának jelképe az ún. puffer-zóna, ahol sok téma kínálkozik a fotósoknak.
  • Büyükkonuk: Igazi törökös hangulatú középkori látnivaló az egykori karaván szeráj a 16. századból . A négyzet alakú egykori pihenőhely 68 terme ma 2 szinten éttermekkel, bazárral és kávézókkal vár az érkezőkre.
  • Famagusta: Észak-Ciprus második legnagyobb városát erős falakkal vették körül. A városban járva jól láthatóak az európai hatások. Famagusta legfontosabb nevezetessége a gótikus Szent-Miklós katedrálisból átalakított Lala Musztafa mecset. Jókat lehet sétálni a rendkívül szép kikötőben és környékén. Érdekesség, hogy itt játszódik Shakespeare híres színdarabja az Otelló is.
  • Salamis: Ez a bronzkorban alapított csodálatos települést a rómaiak tették naggyá. A római időkből származó ókori romváros egyike a legszebb ciprusi látnivalókkal. További érdekesség Szent Barnabás temploma a város nyugati részén.


eszak ciprus 02 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.