Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Ha szereti a természetet és az aktív pihenési módot, fedezze fel Észak-Dalmáciát. Telascica Natúrpark, Paklenica Nemzeti Park, Vrana-tó, Zrmanje kanyon és a Modric barlang.

 

1. Paklenica Nemzeti Park

 

A Paklenica Nemzeti Park a Dél-Velebit tengerparti lejtőjén, a Marasovići település felett, a legmagasabb hegycsúcsok zónájáig terjed. Területén az özönvízszerű áramlások, a Mali és Velika Paklenica, valamint a különböző kanyonok vájtak függőleges lejtőket. A számos geomorfológiai jelenségek és alakzatok, a különféle növény- és állatvilág, az érintetlen természet egysége azonnal magával ragadja az idelátogatókat.

 

A Déli Velebit legvonzóbb és legértékesebb részei a csodálatos Velika Paklenica kanyonok. Gyalogosan a legérdemesebb felfedezni a nemzeti parkot. 150-200 km tanösvényen járhatjuk körbe, melyek a Velika Paklenica kanyonoktól, a Manita barlangig vezetnek.

 

A Lugarnica erdei pihenőházban pihentetünk meg, innen pedig a bátrabbak és a hegymászók a Velebit legmagasabb csúcsait érhetik el. A tájékozódást erdei jelzések segítik. Belépés: ingyenes.

 

paklenica 01 szoveg kozott


2. Telascica Natúrpark


Az Adria tenger közepén a Dugi-otok sziget déi részén fekszik, számos hajókirándulás célpontja. Földrajzi elhelyezkedésének, és geomorfológiai sajátosságának, növény és állatvilágának köszönheti egyedülállóságát. Területén olajfaligetek, római villák maradványai, öblök, tavak, világítótornyok találhatóak. Belépő egyéni látogatóknak: 60 kn (az ár tájékoztató jellegű)


 Utazási Tipp  
    Szállások Észak-Dalmáciában

3. Vrana-tó Természetvédelmi Terület


A két történelmi, gazdasági és megyeszékhely,Zadar és Sibenik között, Biográdtól 8km-re fekszik. Horvátország legnagyobb édesvizű tava, ahol még szinte érintetlen természettel találkozunk, védett madarakkal és forrásokkal.

 

A park 57km2, ebből maga a tó 32,02 km2. Európa legfontosabb ornitológiai listáján szerepel,102 madárfaj található itt, a legértékesebb Horvátországban. Az ökoturizmus és madármegfigyelők paradicsoma.

 

Vrana településen található Maškovića hárem, Európa legdélebbi török építészeti emléke, melyet az elmúlt években újítottak fel, és ahol nyaranta vitézi játékokat rendeznek. Az aktív pihenés szerelmeseinek a tó körül kiépített kerékpárút biztosít remek kikapcsolódást. Belépés: ingyenes. ( vitézi torna programja fizetős)

 

vrana lake szoveg kozott4. Észak-Velebit Nemzeti Park


Az azonos nevű, legmagasabb horvátországi hegylánc területén fekszik. Az itt található bioszférát az UNESCO 1978-ben nyilvánította védetté. Az építészeti emlékek arról tanúskodnak, hogy több ezer éve lakott lehetett. A hagyományok és az elbeszélések szerint nem volt könnyű életük az itt élőknek. Építészeti emlékek: „pásztorlakások“ ahol a pásztorok együtt éltek az állatokkal, valamint malmok és vízimalmok. A lélegzetelállító kilátás a tengerre, a gazdag karsztformák, a szárazföld és a tenger egysége, a különleges flóra és fauna, a közel 1000km-es erdei út (Premuzic) csak néhány ok, ami miatt érdemes ide ellátogatni. Belépő: Uvala Zavrtnica 10 - 15 kn, a többi rész ingyenes. ( az ár tájékoztató jellegű)

 

 

5. Vizi orgona- Zadar


A kikötőhöz közel a Zadari tengerparti sétányon található orgona jó példája a az emberi leleményesség és a természet kapcsolatának. A város modern építészeti érdekessége egyedülálló a világon. A 70 méter hosszú lépcsők alatt 35 különböző méretű síp található. A szél és a hullámok együttes játékának köszönhetően csodás zenemű születik, melynek szerzője és egyben előadója nem más, mint maga a természet.


 Utazási Tipp  
    Szállás Biograd Na Moru

6. A Nin-i gyógyiszap


Nin-ben található Horvátország legnagyobb, összefüggő gyógyiszap lelőhelye, mely a „Királynő” elnevezésű ismert homokos strandnál található. Az iszapot közel 40 éve használják különböző betegségek kezelésére.(reuma, meddőség stb.) A kezelés menete: miután testünket bekentük a fekete iszappal, egy kis ideig ki kell feküdni a napra, majd egy idő után meleg vízzel kell leöblíteni.

 

 

7. A Zrmanje kanyon


A Zrmanje folyó azonos nevű településen tör a felszínre. A közel 200 méterről feltörő kristálytiszta víz csodálatos kanyonokban kanyarog, zúgókat, medencéket illetve a legattraktívabb látványosságot a 10 m magas „Nagy” vizezést alakítva ki. A folyó Novigrádnál torkollik az Adriai-tengerbe.

 

Az aktív pihenés szerelmesei hajókiránduláson, a bátrabbak kenu vagy rafting túrán is résztvehetnek. (kivéve a nyári július és augusztus hónapokat, az alacsony vízszint miatt)

 Zrmanje szoveg kozott


8. Modric barlang


A Velebit lábánál fekvő, Horvátország legismertebb szpeleológiai látványossága a Modric barlang, melynek teljes hossza 829m. Könnyen megközelíthető, az Adriai főút (Jadranska Magistrala) mellett található. A barlangba való bejutás és annak bejárása sem nehéz, nem igényel komolyabb edzettséget. Gyönyörű, gazdagon díszített karsztformákat láthatunk. A barlang belső csatornája elég magas és széles ahhoz, hogy könnyen bejárjuk, de képzett vezető nélkül mégsem lehetséges. Csak kiscsoportokban látogatható.

 

A barlang hőmérséklete egész évben 17-18 °C. Belépő: 160 kn (az ártájékoztató jellegű, mely a felszerelést és a vezetést is tartalmazza)


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.