Az egyik legjobb dolog a balatoni üdülőszezon elérkezésével, hogy Magyar Tenger partjainál  számtalan  kirándulóhelyen hódolhatunk a természet iránti rajongásunknak.  Vigyünk újabb varázslatot a mindennapjainkba, és próbáljuk ki ezeket a kirándulási tippeket!

 1. Balatoni tanösvények

   A magyar tenger körül rengeteg érdekesebbnél érdekesebb tanösvény és túraútvonal fut végig. A tanösvényeket végigjárók rengeteg új ismerettel gyarapodhatnak az éppen bejárt tájakat illetően, eközben pedig friss levegőn vannak és akár tucatnyi szép és ritka természeti képződményt és műemléket is útba ejthetnek. Olvass tovább erről !


 Badacsony3


2.  A fonyódi Kripta Villa egy romantikus szerelmi zarándokhely a Balatonnál

 

   Csak viszonylag kevesen ismerik Balaton part egyik különleges nevezetességét a  Világ talán legszebb panorámájával büszkélkedő fonyódi Kripta Villát.  A kis villa épület a fonyódi magasparton épült fel és egy tragikus szerelmi  történetnek állít örök emléket. Jó időben kifejezetten ajánlható a felkeresése !

  Ismerd meg Te is a Villa történetét!


Kripta Villa tetópanoráma

 3. A magyar Toszkána 

   Kevés annyira gyönyörű, élhető és változatos  tájegysége van hazánknak, mint a magyar Toszkánának is gyakran nevezett Káli-medence és a környék nevezetességei. Titokzatos tanúhegyek, ősi vár- és templomromok, mediterrán klíma, dimbes-dombos mesebeli bakonyi tájak, kacskaringós utak, meseszép falvak, kőtenger, ínyenc ételek, finom borok és sok egyéb csodás élmény vár ott minden utazóra......

 Ismerd meg e csodás vidék Top 10 látnivalóját!


Káli medence Kisapáti

 4. A legszebb levendula földek a Balatonnál

    Már a középkori magyarországi kolostorok kertjeiben is ismert volt a levendula, mint gyógynövény termesztése, de komolyabb formában csak az 1920-as években kezdtek vele foglalkozni a Tihanyi-félszigeten. Napjainkban több helyen is találni levendulaföldeket, romantikus élmények várnak a balatoni utazókra, ha felkeresik a híres balatoni levendula ültetvények egyikét.

Megmutatjuk hol keresd a legszebb levendulaföldeket a Balatonnál!
levendula 01


5. Hajókirándulások a Balatonon

  Egy  több évtizedre visszatekintő hagyomány szerint Húsvét szombatjától elkezdődött a hajózási szezon a Balatonnál. A Bahart több újdonsággal is készül az új szezonra, ezek egyike,  hogy mostantól  már online jegyvásárlással is lehet foglalni a személy-, séta- és programhajóikra. A másik két régen várt újításuk, hogy a főszezonban már nemcsak a Siófok-Füred-Tihany háromszög útvonalán lehet eljutni a Tihanyi-félszigetre, hanem Siófokról közvetlen járatok is indulnak a tihanyi kikötőbe.

Olvass többet az idei hajós újdonságokról!


hajó 17

 


Akciókat biztosító szállodák a Balatonnál:

Booking.comTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.