Jók az esélyeink arra, hogy ezen a nyáron se kelljen lemondanunk az Adriáról, hisz Horvátország rugalmasan áll a magyarok oltási helyzetéhez és lehetővé teszi a beutazást az alábbi feltételekkel.

Horvátországban folyamatosan nyitnak a szállodák és éttermek. Déli szomszédunk  hivataloan is  elfogadja nyáron a magyar utazók védettségi igazolványait függetlenül attól, hogy az oltáshoz melyik vakcinát használták, de a védettségi igazolvány mellé  kérik azt a papír alapú igazolást, ahol mindkét oltási dátum szerepel. A dokumentumról nem kell hivatalos fordítást készíteni, megfelel a magyar nyelven kibocsájtott igazolás is.

krk sziget 01

További feltétele a beutazásnak, hogy a második oltás beadásától elteljen minimum 14 nap.  Gyerekektől a betöltött 12 éves korig nem kérnek sem igazolást sem pedig PCR tesztet.  12 és 14 éves kor között max 48 órás PCR tesztet vagy bármelyik EU által érvényesnek elismert gyorstesztet kérnek el.

zlatni rovinj kutya strand

14 éves kor felett  illetve  védettségi igazolvány  vagy más igazolás hiányában,  48 óránál frissebb  PCR-tesztet vagy az EU-által is  elfogadott antigénalapú gyorstesztet kell bemutatnunk, ha átlépjük a határt. 

zágrábi belváros


Nem fogadják el viszont a horvát hatóságok sem a  szerológiai teszteket sem pedig egyéb a patikákban megvásárolható öntesztelésre alkalmas  gyorsteszteket. Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.