Az új német kormány döntése értelmében csupán 9 euroért válthat mindenki bérletet a buszokra és a vonatokra a következő 3 hónapos időszakban.

   Ezekkel a nagyon olcsón megvásárolható havi bérletekkel igyekeznek rávenni az embereket  a tömegközlekedés használatára. A  német kormányzat döntése szerint csak havi 9 euróba kerülnek majd  a busz- és a vonatbérletek  a következő három hónap során. Használatuk  Németország teljes területére érvényes lesz.  A rendkívül olcsó bérletakció célja kettős: egyfelől segíteni kívánják ezzel a bolygónk klímájának védelmét az autós közlekedés lecsökkentésével, másfelől pedig az orosz szénhidrogénektől való függőség csökkentésére kevesebb orosz eredetű  foszcilis üzemanyagot fognak használni a német autósok az elgondolás szerint. Fontos viszont tudni, hogy a 9 eurós bérletek nem érvényesek az Inter- és  az Eurocity vonatokra, ezeken kívül az ICE expresszekre sem érvényesek, viszont az összes többi járatra igen.


berlin museumsinsel

Németország válogatottt szállásai online foglalással:

Booking.comTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.