Ismét érdemes lesz ellátogatni az Egri várba a következő hétvégén, ugyanis  négynapos rendezvénysorozatot nemzeti ünnepünk alkalmából 2022. március 12-15-e között. Íme a részletes program:

   Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc a magyar nemzet történetének máig ható, meghatározó eseménye. Az Egri vár, mint nemzeti emlékhely az idei évben kiemelt figyelmet szentel ezen évfordulók méltó megünneplésére. Tavaly, a pandémia okozta korlátozások ideje alatt egy zenével, tánccal, verssel színesített kisfilmmel online tisztelegtünk a múlt hősei előtt. Idén négynapos rendezvénysorozattal és számos családi programmal várjuk a hosszú hétvégén az érdeklődő látogatókat!

   Március 12-én, szombaton a Siklósi Várszínház bemutatóival kezdődik a program. A jó hangulatot a Vivat Bacchus Énekegyüttes alapozza meg, majd garantált lesz a nevetés a vásári komédia és az udvari bűvész produkciójának köszönhetően. Kísérőprogramként kézműves foglalkozás és játszóház is várja a gyerekekkel érkezőket.

  Ezen a napon nyitja meg ismét kapuit a Ziffer Sándor Galéria a nagyközönség előtt. A tavaly átadott, Kossuth Lajos utcai egykori zsinagógában az Egri Képtár legszebb darabjaiból összeállított tárlatot tekinthetik meg.


eger varosa01


   A    hétvége további részében az Egri vár vitézei gondoskodnak a látogatók szórakozásáról. Bemutatkoznak az erődítmény legújabb karakterei, akik ismét használatba állítják a téli időszakban a raktárakban pihenő fegyvereket is. Veronka, az egri asszony változatos történetein keresztül a 16. századi hétköznapokkal ismerteti meg hallgatóságát, és természetesen az aknafigyelő folyosók rejtett járataiban is tehetnek egy sétát.

A családok egy feladatlap segítségével kereshetik meg a korszakot idéző címereket a Vármúzeum kiállításaiban, míg a legkisebbek papírhuszárt és zászlót is készíthetnek.

Március 14-én az Északi Szabad Hajdúk Hagyományőrző Egyesület tagjaival kiegészülve izgalmas tüzérségi bemutatóktól, kisebb-nagyobb csetepatéktól lesz hangos a várudvar, ahol egy kovácsműhely is helyet kap majd. A kiállítások megtekintését, valamint a fegyver-és viseletbemutatókat követően 18 óra 48 perckor díszsortűzzel emlékezünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön a Dobó István Vármúzeum és tagintézményei ingyenesen látogathatóak. A programok 10 órakor egy ünnepélyes zászlófelvonással kezdődnek, majd egészen 16 óráig tartanak.


 Utazási Tipp  
    Szállásakciók Egerben és környékén,, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!

Eger március 15 optimized. plakátTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.