Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A Boden-tó partján nyaralók 4 ország látnivalói közül választhatnak, ezek egyike Friedrichshafenben lévő híres Zeppelin múzeum.


Európa szívében, a Boden-tó Németországhoz tartozó részén találjuk Friedrichshafen városát, melynek fontos szerepe volt a repüléstörténetben. 1899-től kezdődően több sikeres próbarepülést folytattak a tó felett és 1913-tól Fridrischhafenben gyártotta Zeppelin gróf a legendás német léghajóit. A városkának csodaszép tóparti sétánya, remek kilátótornya és gyönyörű templomai is vannak, de a legtöbben mégis a repülés történetét bemutató Zeppelin Múzeumra kíváncsiak.


 Utazási Tipp  
    Utazások Németországban

Ferdinand von Zeppelin gróf a nagy álmodó

Az 1837-ben nemesi családba született ifjút, miniszteri státusú apja műszaki és katonai iskolákba küldte, majd tanulmányai végeztével a hadseregben töltött be különféle pozíciókat. Katonai pozíciója kapcsán Amerikába is eljutott katonai megfigyelőként, ahol 1863-ban találkozott először a hőlégballonok használatával. Még abban az évben augusztus 1-én emelkedett először a magasba Steiner professzor kíséretében az amerikai Minneapolis városában. Később az 1870-es német-francia háborúban figyelte meg, hogyan használták a franciák hadi célokra a megfigyelő ballonjaikat. A látottak hatására sokáig foglalkoztatta a gondolat, miképpen lehetne kormányozható léghajókat építeni, melynek műszaki megvalósítása egyre jobban foglalkoztatta.

zeppelin von ferninand

forrás: wikimedia.orgA sors úgy hozta, hogy csak 1891-ben látott hozzá tervei gyakorlati megvalósításához is, melyhez 1897-ben megvásárolta a Keszthelyen élő magyar Schwarz Dávid fémszerkezetű léghajós szabadalmát is. Az első sikeres repüléseit 1899-ben tette meg a Boden-tó felett. Ezek a sikeres repülések hírnevet és pénzt biztosítottak a megvalósításhoz. Léghajói 1909 és 1914 között összesen 35.000 polgári utast szállítottak balesetmentesen. Új léghajógyárát többszöri nekiindulás után 1913-ban tudta megnyitni a Bódeni-tó partján lévő Friedrichshafenben, ahol az első világháború folyamán összesen 101 léghajót építettek fel jórészt katonai használatra. Az időközben egyre jobban fejlődő repülőgépipar a találmányát gyorsan túlhaladta, de munkája napjainkban is sokakat érdekel. Léghajóinak modern utódjaival napjainkban is több helyen lehet találkozni. A szerencsések akár el is csíphetnek egy-egy 30-40 perces próbarepülést melyek ára 199 Eurónál kezdődik.TIPP: A Boden-tónál nyaralóknak érdemes 3-7 napos Bodensee Card Plust vásárolni, mellyel 160 különböző látványosságot lehet megnézni a tó körül.
Friedrichshafen 01


A Zeppelin Múzeum

A Zeppelin Múzeum 4000 m2-es kiállító területen mutatja be a világ legnagyobb léghajó-navigációs gyűjteményét: a bátor emberek, a műszaki újítások és a nagy teljesítmények bemutatását multimédiás eszközök és régi tárgyak teszik élvezetessé. Például az állandó kiállításon világosan megmagyarázzák a repülést a "levegőnél könnyebb" eszközökkel, és kísérleti állomásokon kézzelfoghatóvá is teszik az élményt. Kiemelendő kiállítási darab a világhírű Hindenburg léghajó részleges rekonstrukciója. Egy beszállóajtón keresztül be lehet mászni az LZ 129 valós méretű utastérébe is, amelyet az eredeti tervek szerint rekonstruáltak és saját bőrünkön meg lehet tapasztalhatni, hogy érezték magukat az első utasok a luxus belső kialakítású léghajók utasaiként.

A Zeppelin Múzeum májustól októberig minden nap 9-17 óráig tart nyitva, Novembertől áprilisig keddtől vasárnapig 10-17 óráig. A felnőtt belépők ára 11 Euró, a gyerek belépő 6-16 éves korig 6 Euróba kerül. / Az árak tájékoztató jellegűek /

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.