A királyi város, Gödöllő, minden évben kitesz magáért az ünnepei készülődések alkalmával. Idén sincs ez másként, hiába szólt közbe a Korona vírus.

godollo advent


   A főtéren most is áll a Betlehem és a városi karácsonyfa. Az elmúlt években itt szokott megrendezésre kerülni a karácsonyi vásár. Sajnos, ez idén elmaradt, valamint a hozzá kapcsolódó adventi készülődés, amit színes programok és műsorok formájában kell elképzelni.  Utazási Tipp  
    online szállásfoglalás a legjobb áron: szállodák, apartmanok,wellness


Ha egy kis karácsonyi hangulatra vágytunk, mindig kisétáltunk a Főtérre és garantált volt, hogy karácsonyi dalokat dudorászva mentünk haza, egy-egy punccsal, teával vagy forralt borral a kezünkben.


godollo 2 advent


Ikonikus jelképe Gödöllőnek az adventi időszakban a Karácsonyház. Ezt még a Korona vírus sem tudta megváltoztatni. Idén is látogatható, sőt előtte kis faházakban van lehetőség rétest, teát, puncsot és forralt bort vásárolni.


godollo3


 Egyből előjön az ember karácsonyi hangulata, ahogy megérkezik az épülethez. Hétvégente nagy a sorbaállás, hogy be lehessen jutni, de aki teheti, inkább hétköznap látogasson el ide. Két ünnep között, sőt még szilveszterkor is nyitva szoktak tartani.


godollo4Belépve egy igazi mesevilágba kerül az ember. A sarkvidéktől, a havas erdőig, sőt tavaly az óceán mélyéig is utazhattunk, az ízlésesen berendezett tematikus bemutatók által, melyek ötletet is adhatnak egy-egy megvásárolható fényfüzér, vagy dísz használatához.


godollo5


Idén nekem nagy kedvencem a Diótörő részleg. A plafonig érő karácsonyfa, a régmúlt idő karácsonyi díszeivel van feldíszítve. Mindenhol a meseszereplők kis hasonmásai bukkannak fel, melytől olyan varázslatos és hangulatos ez a szoba.


godollo6


A kicsik és nagyok nagy kedvence, az egész szobát hosszában átszelő téli terepasztal. Egy alpesi tájat mutat be, ahol a kabinos felvonótól a korcsolyapályáig minden megtalálható. Minden mozog és világít rajta, a felvonó is fáradhatatlanul jár fel-le. Ahhoz, hogy mi is ilyen csodát tudjunk építeni, minden megvásárolható a házban, nyilván csak a pénztárcánk vastagsága tud határt szabni. Aki teheti és van kedve látogasson el Gödöllőre és tekintse meg a Karácsonyházat, nem fog csalódni. Szerző & képek: Hajdu-Felső Bernadett