Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Félsz, hogy esős nyaralásod lesz, vagy megunod a strandokat? Gran Canaria fantasztikus múzeumai gondoskodnak a szórakozásodról!

 

Először is szeretnénk megnyugtatni: Gran Canarián nem sok esélyed van esőt látni! Persze, ha az ember nyaralni készül, általában a strandolás, kirándulás és sportolás lehetőségeit méri fel először. Ha a Kanári-szigetek névadójára, Gran Canariára tévedsz, érdemes felfedezned a sziget gazdag és változatos történelmét és kultúráját.

 

Gran Canaria és a Kanári-szigetek mindegyike a 15. század óta biztos megálló volt az Európa és Amerika közötti utak során.

 

Éppen ezért sok, különböző kulturális hatás érte az itt lakókat és a településeket is.


legjobb muzeum canaria


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Gran Canaria

Gran Canarián biztosan van néhány olyan múzeum, amit mindenképpen ajánlunk neked, például ezek:

 

1) Etnográfiai Múzeum

 

Azt hiszed, az etnográfia unalmas? Nos, itt éppenséggel akár ehető is lehet! Az egyik legtradicionálisabb helyi étel, a gofio (kukoricaőrleményből és -lisztből készült, vízben/tejben főzött főétel vagy köret) eredetét, elkészítését és fogyasztási módjait mutatja be a múzeum.  A gofio egy rendkívül sokoldalú étel, amelyet levesekhez, pörköltekhez, desszertekhez, fagylaltokhoz, mártásokhoz használnak fel.

 

A gofio gazdag vitaminokban, fehérjékben, rostokban és ásványi anyagokban.


Persze ha már ott vagyunk, a múzeum többi kincsére is érdemes vetnünk egy pillantást: bútorok, jelmezek és kézműves termékek hozzák közelebb a helyi kultúrát, ha pedig ezekkel kapcsolatban kérdésünk támadna, egy turisztikai információs irodát is találunk a helyszínen.

 

gran canaria 3 legjobb muzeuma gofio
Képen: Gofioból készült mandulás édesség
Forrás: www.gomeratoday.com2) Kanári Múzeum

 

Ha ide indulunk, ne felejtsük el, hol vagyunk, és ne számítsunk színes, apró és zajos kanárimadár-rajokra. 1879-re a Kanári-szigetek már meghatározó gyűjteménnyel rendelkezett régészeti, néprajzi és művészeti alkotásokból, ezek bemutatása és megőrzése céljából hozták létre a múzeumot. A szigetek egyik legkülönlegesebb múzeumaként

 

1944 óta a Spanyol Nemzeti Kutatási Tanács részét képezi,

 

hiszen az itt összegyűjtött - és azóta is töretlenül gazdagított gyűjtemény - tárgyai folyamatosan szolgálnak további tanulmányok, kutatások alapjául is. A sziget egyik legrégebbi turisztikai látványosságát biztosító kiállítás megtekintése során óhatatlanul a helyi kultúra és a múlt hatása alá kerülünk majd, de ahogy haladunk előre az időben, egy fantasztikus fotógyűjteményben és a speciális könyvtár négy szekciójának válogatott darabjaiban is elmerülhetünk.

 

gran canaria 3 legjobb muzeuma kanari


3) Elder Tudományos és Technológiai Múzeum

 

Ne ijedjünk meg a múzeum nevétől, a tudomány és technológia, amit ezeken a falakon belül találunk, köszönőviszonyban sincs az unalmas, száraz technikai specifikációkkal és iskolai magolással.

 

Találunk viszont helyette 3D-mozit, a szigetek legnagyobb vásznával, planetáriumot, workshopokat és különböző programokat.

 

A 4.000 m2-es kiállítótér a tudományok széles skáláját vonultatja fel a matematikától a fizikán és biológián át a művészetekig. A múzeum elsődleges célja, hogy hídként szolgáljon az emberek és a tudományok között, többek közt azzal, hogy utóbbit érinthetővé, élvezhetővé, megtapasztalhatóvá és kipróbálhatóvá teszi - és az évi 140.000 látogatóból kiindulva valószínűleg sikeresen teljesíti ezt a célt. Ráadásul, mióta 1999-ben megnyitott, soha, az év egyetlen napjára sem zárt be.

 

gran canaria 3 legjobb muzeuma elder


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Gran Canaria

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.