A csodás Portugália egyik legszívesebben látogatott városa a főváros, Lisszabon. Számos látnivalója akad, amiért érdemes, akár egy rövid utazás erejéig is beiktatni úti célként. Lisszabon nem csak a főváros, hanem az ország legnagyobb városa is. Portugália nyugati peremén, az Atlanti-óceán partján terül el. 

Pár tipp, még indulás előtt
   Ha a gyönyörű utcáin csatangolsz, arra ügyelj, hogy ne magas sarkú cipőt válassz és a babakocsit is felejtsd el, helyette a hordozót részesítsd előnyben, mert a sok dombos, macskaköves út megnehezítheti a napodat. Viszont járj nyitott szemel, gyönyörű, tradicionális Azulejo csempékkel találkozhatsz sokfelé. A város egyik legnagyobb előnye, hogy villamossal szinte bárhova eljuthatsz Lisszabonon belül.


lisszaboni mozaik

Lisszabon alfama negyed

Alfama negyed
  Az egyik negyed, amit feltétlenül nézz meg az az Alfama. Az egyik legrégebbi negyed. Fado-házakkal, azaz élőzenés házakkal találkozhatsz több helyen is. Ha az egész városközpontot látni szeretnéd, keresd meg a legmagasabb pontját, ami a Szent György vár, a Castelo de São Jorge. A várhelyről egészen a Tejo folyóig elláthatsz. Nem messze tőle, a Szent Antal templomot, és Lisszaboni székesegyházat, a Sé de Lisboa-t se felejtsd ki a megtekintendők sorából. 
Lisszabon emlékmű

   Amit még feltétlenül ki ne hagyj, az a Museu Nacional do Azulejo, az Azulejo csempék múzeuma ami egy 16. századi kolostorban kapott helyet. Ha valami nagyon izgalmasra vágysz, nézd még meg a Nemzeti Panteont, a Panteão Nacional-t. Ami egy 17. századi barokk templom és jelenleg mauzóleumként szolgál.
Lisszabon Belém torony

Belém negyed
  A másik sok izgalmas dolgot megmutató negyed a Belém negyed. Szinte kihagyhatatlan a Torre de Belém emlékmű, azaz a Belém-torony. A Mánuel stílusban épült tornyot az UNESCO 1983-ban a Világörökség részének nyilvánította.Felfedezők emlékműve, a Padrão dos Descobrimentos szintén látványos helyszín, melyet kár kihagyni. Szent Jeromos, gótikus stílusban készült kolostor is igen ikonikus, nem messze tőle szintén az UNESCO világörökség része. És ha már úgyis arra jársz, a világért se hagyd ki a Pastéis de Belém cukrászdát és a róla elnevezett nagyszerű Pastel de belém süteményt.  Nem fogsz csalódni, Isteni!
  
 CIKKÜNK MÉG NEM ÉRT VÉGET, itt olvasd tovább !