Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

  A Márvány-tengeren Isztambul közelében található az a kis idilli szigetcsoport, melyet  a külföldiek Herceg -szigeteknek a törökök pedig Adalarnak neveznek. A Herceg-szigetcsoport egy különleges nyaralóhely, ami összesen kilenc kisebb szigetből áll, ezekből csak kettő lakatlan.

  Isztambul központjától körülbelül 20-30 kilométernyi  távolságra található zöldellő szigeteket  sokan keresik fel Isztambulból, hogy kipihenjék a nyüzsgő nagyváros rohanós életmódját és ki tudjanak kapcsolódni egy üdébb klímájú helyen. A szigetekre induló hajók Isztambul Kabataş kikötőjéből indulnak több szigetet is érintve Büyükadáig.  A mai Herceg-szigetcsoport  már a bizánci időkben is ismert  hely volt. Papadanisia volt a neve, azaz papok szigeteként nevezték. Később már Herceg-szigetekként írtak róluk a krónikások, neve onnét származik, hogy hosszú időn át  erre a helyre  száműzték a különféle  hatalmi harcokban elbukott méltóságokat. Voltak köztük hercegek, főurak, királynők és később politikusok is. Később egyre többen letelepedtek a kis szigeteken főleg miután beindultak a rendszeres hajójáratok Isztambul és a szigetek között. A hajók autókat nem szállítanak, mert a szigeteken tilos a használatuk. Helyben csak kerékpárral és lovaskocsival lehet közlekedni, ettől olyan érzése van az utazónak, mintha visszarepült volna a múltba.  A kis szigetek között a menetrendszerinti hajókkal lehet közlekedni.


princes island


   A Herceg-szigeteken több szép  kolostort és szállodát  építettek az elmúlt századok során. Nem egy filléres turistahely, viszont nagy élmény felkeresni. Sok a természeti és történelmi látnivaló, az utóbbi évtizedekben  a tehtősebb isztambuli családok nyári rezidenciái tarkítják a táj képét. Nagyon sok török valamint külföldi turista is felkeresi a szigeteket egynapos strandolásra vagy rövidebb-hosszabb üdülések és kirándulások keretében.  A nyári főszezonban érdemes hétköznap látogatni, ugyanis hétvégén túlságosan nagy a zsúfoltság.


Isztambuli szállások olcsótól a luxusig

 

Booking.com


    A szigetek közül a 7000 laosú Büyükada a legnagyobb és leglátványosabb.Büyükada, Isztambul egyik legcsodálatosabb szigete lenyűgöző szépségeket kínál az év minden évszakában. Már II. Justinianus is épített rajta egy palotát és egy kolostort, több történelmi épület mellett egy mecsetet is meg lehet nézni.  Heybelida a második legnépszerűbb sziget, ahol szintén meg lehet szállni. Főbb látnivalói a 19. századi villák, valamint egy tengerész akadémia és a hegyre épült Triyada kolostor.
TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.