Többször jártunk már Hollókőn, de mindig más arcát mutatta felénk. Volt, hogy a rengeteg embertől egy-egy látnivalóhoz sorba kellett állnunk, de volt olyan is, hogy szinte egy turistával sem találkoztunk egész nap.

  A Húsvéti ünnepekkel kapcsolják össze legtöbben ezt a falut, hiszen ekkor hagyományainkat, szokásainkat elevenítik fel az ott lakók. Ide látogatni nem csak ekkor érdemes, hanem egy átlagos hétvégén is, vagy például pünkösdkor, ahogy mi is tettük.


  • hollókői var

  Mi a várral szoktuk kezdeni, ami egy könnyű párperces séta a faluban található nagy parkolótól. A vár építése a 13. századra tehető és aktív szerepe 1711-ig jegyzett, amikor is kezdetét vette az elbontása. A lerombolástól megmenekült, ami sajnos sok várunkat nem kerülte el. Viszont az idő vasfoga és a lakossági bontás is megkoptatta a falait. Az 1960-s években régészeti feltárásokat végeztek, melynek köszönhetően állagmegóvás és felújítás is történt a várban. Jelenleg a Szent László lovagrend tagjai korhű ruhákban várják az idelátogatókat, hogy betekintést nyújtsanak az egykori a várra jellemző életre. Mi is belecsöppentünk egy ilyen bemutatóba, láttunk párviadalt, szerelmet, mindent, ami egy középkori várban történhetett.